Šport > Nogomet
20 ogledov

Sešlar: Pevnik najboljša izbira

Robert Pevnik je prekinil pogodbo s Celjani in se napotil v Ljubljano. Žurnal24 main
Olimpija Ljubljana ima novega trenerja. To je postal Robert Pevnik, ki je prekinil pogodbo z NK Celje, kjer je vodil mladinsko ekipo. Njegovo ustoličenje potrdil tudi Simon Sešlar.
Robert Pevnik se je danes sporazumno razšel s celjskim klubom in bo trenersko pot nadaljeval pri Olimpiji, kjer bo vodil prvo moštvo. Pevnik je pred začetkom sezone prevzel vodenje mladinske ekipe CM Celje, ki je s tremi zmagami, remijem in dvema porazoma trenutno na četrtem mestu. "Mojim fantom iz mladinske ekipe in vsem ostalim, s katerimi sem sodeloval, se moram zahvaliti za razumevanje. Najbolj sem vesel, da so že zdaj vsaj trije igralci iz mladinske ekipe sposobni igrati za najboljše moštvo. Sprejel sem ponudbo članske ekipe Olimpije, čeprav je bila odločitev težka, saj je Celje kraj, kjer sem doživel najlepše nogometne trenutke. Verjamem, da se bom v mesto ob Savinji še vrnil, zdaj pa se posvečam novi vlogi pri klubu, katerega ponudbe se ne zavrača," je po odhodu iz Celja povedal Robert Pevnik, ki bo zmaje vodil že na sobotni prvenstveni tekmi prav proti grofom.
 
 

Sprejel sem ponudbo članske ekipe Olimpije, čeprav je bila odločitev težka, saj je Celje kraj, kjer sem doživel najlepše nogometne trenutke.

Simon Sešlar

 
Po naših informacijah naj bi bila druga dva kandidata Damir Vrabac in Miloš Rus. Športni direktor Olimpije Simon Sešlar pa je za Žurnal24 potrdil: "Res je Pevnik naš novi trener. Verjamem, da bo v našo dosedanjo ekipo vnesel še dodatno kakovost. Najbolj pomembno je, da se v projektu vidi, kar je bil eden od glavnih razlogov za sodelovanje. Z njim smo bili v zadnjih treh tednih v intenzivnih stikih, v igri so bila še nekatera druga imena, vendar pa verjamem, da je on najboljša izbira." Po Sešlarjevih besedah je Pevnik z Olimpijo podpisal dogovor do konca te tekmovalne sezone. Kot vemo, je Olimpijo na prvih štirih tekmah sezone vodil Branko Oblak, a je bil po porazu v Mariboru odslovljen. Nato je ekipo začasno vodil Safet Hadžič, ki pa nima ustrezne trenerske licence. Robert Pevnik, ki je glavni kandidat za trenerja, je bil dolgoletni pomočnik Slaviše Stojanoviča in nato kratkotrajni prvi trener Drave in Domžal. Pevnik na naše telefonske klice danes ne odgovarja. Vrabac in Rus sta nazadnje vodila klube iz nižjih lig ali mlajše selekcije. Vrabac je v prvi polovici 90. let igral za Olimpijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.