Šport > Nogomet
24 ogledov

Sešlar: "Raka bo prepričal Dragonse!"

Navijači Olimpije Green Dragons so letos jasno pokazali, kaj si menijo o Erminu Žurnal24 main
Zdaj je uradno - Ermin Raković je postal novi (stari) napadalec Olimpije Ljubljane. Športni direktor kluba Simon Sešlar zavrača strahove, da bi njegovi stari "grehi" igrali proti njemu. "Prepričal bo navijače!" pravi.

Za Erminom Rakovićem je nova turbulentna sezona. Potem ko je nekdanji napadalec slovenske reprezentance sredi sezone in finančne krize zapustil Interblock, se je za nekaj tekem preselil k Labodu Dravi. Pot ga je zdaj spet zanesla v prestolnico, tokrat pa bo po skoraj desetih letih spet oblekel zeleno-beli dres Olimpije Ljubljane, s katero je pogodbo podpisal v torek. Športni direktor zmajev Simon Sešlar je prepričan, da lahko 32-letni "Raka" ponudi še veliko in navijače spet pridobi na svojo stran.

Prepričani smo v njegove kvalitete in po pogovoru z njim smo dobili občutek, da je njegova želja pomagati ekipi in da lahko še vedno igra na takšnem nivoju kot nekoč.
Simon Sešlar

"Če ne bi bili prepričani vanj, ne bi niti podpisali pogodbe," pove Sešlar in doda, da ponovna združitev z nekdanjim soigralcem Sebastjanom Cimerotićem ni bil razlog za podpis pogodbe: "Prepričani smo v njegove kvalitete in po pogovoru z njim smo dobili občutek, da je njegova želja pomagati ekipi in da lahko še vedno igra na takšnem nivoju kot nekoč. Kvaliteta ni sporna in tudi krajši premor, ki ga je imel na koncu letošnje sezone, lahko igralcem takšnih kvalitet samo dobro dene."

Zeleno-beli tako po sezoni 2000/01 spet dobivajo tandem, ob katerem se spomnijo na ene izmed najslavnejših predstav v novejši zgodovini (starega) kluba. Olimpija se je z zlatim dvojcem "Cime-Raka" pod vodstvom Bojana Prašnikarja uspešno kosala tudi s španskim Espanyolom, a na koncu ostala tudi brez državnega naslova.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Dejstvo je, da sta oba individualno ena od najboljših igralcev slovenske lige," o prulskem driblerju in njegovem starem kolegu pove Sešlar. "To ni sporno. To, da se v igri ujameta, pa je le še nadgradnja. Vsi si želimo, da ne bi imela problemov z zdravjem in da bosta prikazala takšne predstave kot nekoč."

Kljub temu pa Rakovića v zmajevem gnezdu ne bodo pričakali odprtih rok. Njegov stari greh je namreč odhod k Mariboru, česar mu najbolj ekstremni navijači zeleno-belih niso nikoli odpustili, z Green Dragonsi pa je imel od takrat kar nekaj srečanj, ki niso spominjala na mirovne konference. Toda Sešlar je prepričan, da bo "Raka" prepričal tudi Dragonse:

Pomembno je le, kako bo Ermin igral na igrišču. Če bodo gledalci videli, da na igrišču daje svoj maksimum, bo zadeva gotovo v redu.
Simon Sešlar

"Ermin se je pogovoril z njimi, eni in drugi so si povedali, kaj si mislijo. Pomembno je le, kako bo Ermin igral na igrišču. Če bodo gledalci videli, da na igrišču daje svoj maksimum, bo zadeva gotovo v redu. Ermin se tega zaveda, in če ne bi bil prepričan, da bo naredil vse, da dokaže svojo kvaliteto, se ne bi odločil za prihod. Prepričan sem, da bodo gledalci spoznali njegovo veliko željo," je še povedal Sešlar, ki počasi zaključuje gradnjo ekipe za naslednjo sezono. Trenutno so zmaji "tanki" predvsem na položaju osrednjih branilcev, kjer imajo le dva igralca, toda Sešlar ne izključuje, da bi lahko do okrepitev prišlo tudi na drugih položajih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.