Šport > Nogomet
29 ogledov

Sešlar: Razrešen na podlagi laži

Simon Sešlar razrešitve ni pričakoval. Žurnal24 main
Najprej Franci Pliberšek, zdaj še Simon Sešlar. V nogometnem klubu Celje kljub rezultatski uspešnosti vlada krizno stanje. Simon Sešlar meni, da je prihodnost kluba negotova.
 
 

Predsednik športnega direktorja sploh ne potrebuje. Pravzaprav tukaj v Celju ne potrebuje nikogar, saj se vedno odloča le na lastno pest.

Simon Sešlar

 
Marjan Vengust , Franci Pliberšek , Simon Sešlar in Slaviša Stojanovič . S "pokrom asov" so ob začetku letošnje sezone v Celju napovedali nadvse ambiciozen dolgoročen projekt, ki naj bi celjski nogometni klub zgradil v enega od osrednjih stebrov moči slovenskega klubskega nogometa. Franci Pliberšek naj bi svojo podjetniško žilico prenesel v nogometne sfere, Simon Sešlar naj bi kot dober poznavalec razmer sestavljal ekipo za prihodnost, Slaviša Stojanovič pa naj bi svoj preverjen domžalski model postavljal na noge še v knežjem mestu. Sezona ni stara še niti štiri mesece, pa sta v klubu ostala le še dva: predsednik Vengust in trener Stojanovič, čigar nadaljnja usoda še vedno visi v zraku.


Igralci Sešlarjevega odhoda niso sprejeli najbolje. © Žurnal24

 
Sredi tedna je odjeknila novica, da klub zapušča športni direktor Simon Sešlar . Dolgoletni član kluba je obvestilo o razrešitvi prejel kar v priporočenem pismu, kar po njegovem mnenju le ponazarja način komunikacije predsednika Vengusta s preostalim osebjem v klubu. "Bilo je kar malce smešno in žalostno hkrati. Obvestilo o razrešitvi sem prejel po pošti, iz njega pa je bilo razvidno, da sem bil razrešen že 15. oktobra. Ne vem, zakaj so mi potemtakem pustili, da sem v garderobi in da svoje delo opravljam tako kot prej. Sam sem pismo namreč prevzel šele v torek," je povedal Sešlar, ki smo ga obiskali na treningu Celjanov.

Njegov odhod je povezan z odhodom Francija Pliberška , a uradna različica trdi drugače. Po Sešlarjevem mnenju je ta povsem neutemeljena in neresnična. "Odločbo sem dobil na podlagi za lase privlečenih členov. V pismu je pisalo, da nisem predložil kratkoročnega načrta, ki bi ga po pogodbi lahko oddal najpozneje do 30. junija leta 2009. Obenem je bilo navedeno tudi to, da sem zbiral peticijo proti Franciju Pliberšku, kar je neverjetna laž. Pogodbo so mi prekinili brez odpovednega roka in mi obenem celo dejali, da ne bom odškodninsko odgovarjal za svoje delo. Res neverjetno," z grenkobo v glasu razlaga Sešlar, ki bo pravico morebiti iskal tudi na sodišču. "Če bi bili pošteni in bi mi povedali, zakaj sem bil zares razrešen, bi to sprejel in bi se razšli v normalnih odnosih. Raje se ne ukvarjam z nogometom, kot pa da moram delati na takšen način. V skladu z zakonom mi bodo morali razložiti, zakaj je bila prekinjena moja petletna pogodba," pravi Sešlar.


Bo Franciju Pliberšku in Simonu Sešlarju sledil tudi trener Slaviša Stojanovič? © Gregor Katič

 
 

Preberite še ...

Zadeve niso šle v pravo smer
Pliberšek o odhodu

Sešlar je bil v Celju zadolžen za sestavo ekipe, sam pa je prepričan, da je to delo opravil dobro. Celjani po slabšem začetku sezone zasedajo tretje mesto na lestvici, Sešlar pa trdi, da je moštvo zgrajeno za prihodnost in da rezultat v letošnji sezoni ne bi smel biti osrednje merilo. "Klub je na tretjem mestu, atmosfera v moštvu je bila dobra, pred začetkom sezone pa smo podpisali tudi pogodbe s petimi igralci, ki bodo po mojem mnenju že čez dve ali tri leta najboljši v tej državi. Gre za Močiča, Repa, Koruna, Bezjaka in Lovrečiča, ki bodo ob takšnem delu vsaj tako dobri, kot je bil Nejc Pečnik. Že ob začetku sezone sem jasno povedal, da lahko merodajno sodimo o uspehih tega moštva šele po dveh letih. Danes sploh ne vem več , kdo je v klubu tisti, ki bi lahko presojal vrednost te ekipe," pravi Sešlar.


Franci Pliberšek je pri delu postavljal visoke standarde, kar vsem v klubu ni bilo po godu. © NK Celje

 
 
 

Lahko je delati na takšen način, če plačuje nekdo drug. V tem klubu sem že 12 let in ne bom dovolil, da ga uničijo v nekaj mesecih.

Marjan Vengust

 
Predsednik Vengust je namignil na to, da naj bi do razhoda prišlo zaradi členov v pogodbah, o katerih ni vedel nič. Le-te naj bi prekoračile klubske okvire in vsebovale člene, s katerimi Vengust ni bil seznanjen. "Podpisovali so vse mogoče pogodbe, nato pa igralci prihajajo k meni in mi pravijo, kdaj bodo dobili to, kdaj ono. Lahko je delati na takšen način, če plačuje nekdo drug. V tem klubu sem že 12 let in ne bom dovolil, da ga uničijo v nekaj mesecih," je dejal Vengust.

Sešlar te trditve odločna zavrača. "Lahko dam besedo, da so bile plače v dogovorjenih okvirih. Dražji je le strokovni štab, pa še to zaradi tega, ker smo zaposlili dva nova človeka. Tudi pri igralskem kadru nismo prekoračili sredstev, saj smo del odkupnine od prodaje Nejca Pečnika preusmerili v nakupe novih igralcev. Težava je bila predvsem v komunikaciji. Predsednik in poslovni direktor teh stvari nikoli nista razčistila sproti, zato se je vse to kopičilo iz tedna v teden. Dejstvo je, da sem v klubu zato, da sestavljam moštvo, in pri tem ne želim poslušati diktatov ostalih, kako naj počnem svoje delo. Predsednik športnega direktorja sploh ne potrebuje. Pravzaprav tukaj v Celju ne potrebuje nikogar, saj se vedno odloča le na lastno pest," je razburjen Sešlar.


Sešlar je kot igralec v Celju odigral kar 12 sezon. © Žurnal24

 
 
 

Sestavil sem ekipo, ki ima prihodnost, in prepričan sem, da je bil ta klub na pravi poti. Kaj se bo zgodilo zdaj, ne vem. Sem pa prepričan, da nisem zadnji, ki mora oditi.

Simon Sešlar

 
Poraja se vprašanje, v katero smer bo celjska barka zaplula po odhodu vseh omenjenih akterjev. Vse glasnejše so govorice, da naj bi bil s kadrovskimi premiki nezadovoljen tudi trener Slaviša Stojanovič, ki sta ga v klub pripeljala prav nekdanji poslovni direktor Franci Pliberšek in nekdanji športni direktor Simon Sešlar. Igralci so zbegani, vprašanje pa je tudi, kaj odhodi omenjenih akterjev pomenijo s poslovnega vidika. MIK še vedno ostaja v klubu, a brez vidnega predstavnika, ki bi soustvarjal politiko kluba. Odnosi so se začeli krhati že v prvih tednih, ko je predsednik Vengust kljub protestom trenerja Stojanoviča prodal Nejca Pečnika , čeprav – tako Sešlar – je bil pozneje le sklenjen kompromis, saj so Pečnikov odhod nadomestili z novimi igralci.

Predsednik Vengust pravi, da bo na ponedeljkovi tiskovni konferenci enkrat za vselej razčistil ozadje dogodkov, Sešlar pa vztraja pri tem, da ni storil nič narobe. "Bolj kot razmišljam, bolj vidim, da sem ravnal prav. Vse bi še enkrat storil enako. Razočaran sem, saj sem v tem klubu pustil skoraj vse življenje, nato pa nisem vreden niti tega, da bi mi nekdo razložil, zakaj moram oditi. V teh dneh vidim, kdo so moji pravi prijatelji. Veliko razmišljam o tem in vztrajam pri enakem zaključku – sestavil sem ekipo, ki ima prihodnost, in prepričan sem, da je bil ta klub na pravi poti. Kaj se bo zgodilo zdaj, ne vem. Sem pa prepričan, da nisem zadnji, ki mora oditi," je pogovor na tribunah Arene Petrol sklenil Sešlar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.