Šport > Nogomet
17 ogledov

Sešlarju pet mesecev suspenza

Sešlar je dres zamenjal za pisarno, zdaj pa so ga pri moštvu MIK CM Celje odpust Žurnal24 main
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Jernej Klarič je po pregledu videoposnetka izrekel kazen za celjskega nogometaša Simona Sešlarja, ki je na tekmi 15. kroga PrveLige proti Kopru zahteval opomin za igralca nasprotne ekipe, zaradi česar je bil izključen.

Disciplinski sodnik Jernej Klarič je Simonu Sešlarju izrekel enotno kazen petih mesecev suspenza. Čas trajanja suspenza se igralcu šteje v izrečeno kazen. Na podlagi pridobljenih izjav in videoposnetka je bilo nesporno ugotovljeno, da je igralec Mika CM Celja Sešlar kršil določila 18. člena disciplinskega pravilnika NZS, zato se mu za ta prekršek določi kazen prepovedi igranja na prvenstvenih in pokalnih tekmah za dobo šestih mesecev, v skladu s 5. členom pa je igralcu izrečena enotna kazen prepovedi za dobo petih mesecev, saj je disciplinski sodnik upošteval olajševalno okoliščino glede predkaznovanosti – igralec ni bil kaznovan v daljšem časovnem obdobju.

Simon Sešlar in Ermin Rakovič © SPS

 

Po odigranem 16. krogu pa je Klarič 120 evrov denarne kazni naložil športnemu direktorju Nafte Marjanu Dominku , ker se je na tekmi proti Hitu Gorici nešportno vedel, a se je nato opravičil. Disciplinski sodnik je kaznoval tudi športnega direktorja Livarja Branka Vrščaja , ki bo moral zaradi žaljivih komentarjev na račun sodnika v medijih plačati 200 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.