Šport > Nogomet
1 ogledov

Šest golov in remi v Mariboru

Jan Oblak ostaja zeleno-bel. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Vodilni Koper je v Ljubljani z golom Daliborja Radujka slavil z 1:0 in ostaja prvi. Gorica je po zaostanku slavila doma proti Interblocku (4:3). Derbi kola med Mariborom in Celjem se je končal z remijem (3:3).

Pred okoli tisoč gledalci v hladnem Ljudskem vrtu sta se kot zadnja v kolu pometila štajerska soseda Maribor in CM Celje. Tekmo s šestimi goli je z zadetkom odprl Dragan Jelić, letos najučinkovitejša vijolica, ki je v 41. minuti z glavo zabil že svoj enajsti gol letos. Izenačenje je prišlo kmalu po začetku drugega dela, ko je Darijo Biščan izkoristil sumljivo dosojeno enajstmetrovko. Toda vse je bilo pozabljeno že čez minuto ali dve, ko je podajalec za prvi gol Timotej Dodlek zabil še svojega, prvega v dresu Maribora. Roman Bezjak je spet hitro izenačil, a je še četrti gol v slabih petnajstih minutah za novo vodstvo vijolic zabil Rene Mihelič iz enajstmetrovke. Končni rezultat je iz, kakšno presenečenje, nove enajstmetrovke, postavil Anej Lovrečič. Tudi trikratno vodstvo tako ni bilo dovolj za vijoličaste, ki s točko ostajajo na četrtem mestu, zaradi slabše gol razlike pa še vedno za večnimi rivali iz Ljubljane.

Po grozljivih trenutkih v prejšnjem kolu, ko se je njihov trener Vladan Mladenović zgrudil ob igrišču, so nogometaši Gorice svojemu trenerju poslali najboljšo možno vzpodbudo. Po zaostanku z 0:1 in 1:2 so se na koncu vrnili v velikem slogu in proti Interblocku slavili s 4:3. Kljub dalj časa odsotnemu Etienu Velikonji so gole zabili štirje različni strelci - Milan Osterc, Goran Cvijanović, Bojan Djukić in Ivan Brečević. S tem so kar malce zasenčili lep dosežek mladega napadalca gostov Gustava Paeza, ki je opozoril nase s prvima goloma v slovenski ligi. Vrtnice kljub zmagi ostajajo zadnje.

Ptujska Drava je v Velenju poskrbela za prvovrstno presenečenje in visoko premagala domači Rudar (3:0). Tragikomični rezultati se v slovenski ligi, kjer kot kaže lahko vsak kadarkoli in kjerkoli premaga vsakega, torej nadaljujejo. Po izključitvi Almirja Sulejmanovića se je igra knapov hitro razpadla in Doris Kelenc, Rok Kronaveter in John Ogu so poskrbeli za nenadejano zmago.

Težko pričakovani povratek Mirana Pavlina k svojemu "otroku" Olimpiji Ljubljani se zaradi kartonov gorenjskega mojstra sicer ni zgodil, tako da se je s Koprom na gostovanje v Ljubljano podal le Amir Karič, drugi del zlatega nižjeligaškega dvojca zeleno-belih. Gostje so se brez ideologa v metropoli postavili izrazito obrambno in z golom Daliborja Radujka kmalu po začetku drugega polčasa vzeli celo vse tri točke (1:0).

Pred tekmo je bilo kar nekaj namigovanj glede sodnika Darka Čeferina, ki je Kopru sodil še drugo zaporedno tekmo in bi po nekakšni teoriji zarote pomagal Primorcem do nove zmage. Kranjčan si s svojo predstavo v prvem polčasu ni naredil prevelike usluge, saj je znova dovoljeval igro z veliko prekrški, Kariča pa tudi po ciničnem štartu (Velenjčan je bil zadnji branilec!) nad Davorjem Škerjancem ni izključil. Kljub vsemu so si za nov poraz v veliki meri krivi predvsem in samo domači zeleno-beli in njihove "stoodstotne" priložnosti. V veliki meri jih ni izkoriščal Da Silva.

Prvaliga, lestvica:
1. Koper 35 točk
2. Rudar 29
3. Olimpija 23
4. Maribor 23
5. Celje 23
6. Nafta 19
7. Domžale 19
8. Interblock 18
9. Drava 17
10. HiT Gorica 14

PrvaLiga, 16. kolo:

Olimpija : Luka Koper 0:1 (0:0)
Radujko (49)

Nafta : Domžale 2:2 (2:1)
Čeh (11), Vassiljev (14); Drevenšek (8), Caban (77/a.g.)

Rudar Velenje : Labod Drava 0:3 (0:0)
Kelenc (54), Kronaveter (76), Ogu (80)
RK: Sulejmanović (50/Rudar)

HiT Gorica : Interblock 4:3 (1:2)
Osterc (14), Cvijanović (53), Djukić (69), Brečević (81); Paez (9, 27), Zadnikar (89)
RK: Vetrih (83/Gorica); Rapnik (53/Interblock)

Maribor : CM Celje 3:3 (1:0)
Jelić (40), Dodlek (55), Mihelič (67/11-m); Biščan (53./11-m), Bezjak (60), Lovrečič (78/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.