Šport > Nogomet
13 ogledov

Šestica Chelseaja, City že maha v slovo

Terry Bertrand Ramires Moses Chelsea Wolverhampton ligaški pokal Stamford Bridge Reuters
Manchester City in Everton sta največji žrtvi prvih tekem 3. kroga angleškega ligaškega pokala. City je na domačem stadionu po podaljšku izločila Aston Villa (2:4), Everton pa drugoligaš Leeds United (1:2). Chelsea je na Stamford Bridgu razstavil Wolverhampton (6:0).

Manchester City se že na prvi oviri poslavlja od bitke za angleški ligaški pokal. Premešana postava meščanov, kjer je priložnost glede na zadnjo ligaško tekmo dobilo enajst novih nogometašev, je izpadla pred očmi domačih navijačev proti Astonu Villi. Birminghamčani, ki so precej slabo začeli ligaško sezono, so se rešili v podaljšek, kjer sta nato zmagovita gola zabila Charles N'Zogbia in Gabriel Agbonlahor.

Kakšno klop ima na voljo Roberto Mancini je kljub njegovemu pritoževanju postalo jasno takoj potem, ko sta se med prvih enajst znašla Mario Balotelli in Cárlos Tévez. Balotelli je po težavnem začetku sezone le zabil svoj prvi gol, ko je po podaji Jamesa Milnerja natančno zadel s strelom po tleh.

Villa se je vrnila v igro po avtogolu svojega nekdanjega kapetana Garetha Barryja, gostje pa so izenačili še drugič, potem ko je za novo vodstvo Cityja zadel Aleksandar Kolarov. Tévez bi s prostim strelom tik pred koncem rednega dela kmalu prinesel zmago sinje modrim, a je njegov strel oplazil prečko. Villa je v podaljšku zadela iz svoje prve akcije, Agbonlahor pa je le še potrdil njihovo zmago in veliko presenečenje.

Chelsea (in Torres!) zadevala kot za stavo

Drugoligaš Leeds United je izločil premierligaša Everton in pripravil še eno presenečenje na prvih tekmah tretjega kroga. Trener modrih David Moyes je tako plačal ceno za kar šest menjav v svojem moštvu, ki ga je na zelenico poslal na mitskem Elland Roadu.

Tretjeuvrščena ekipa Premier League je v zaostanek padla že po štirih minutah, ko je obrambo izigral in fantastično v zgornji kot zadel Aidy White. Leeds je svoje vodstvo podvojil v drugem polčasu, ko je strel Dannyja Pugha v mrežo preusmeril Rodolph Austin. Tolažilni gol je za goste  zabil branilec Sylvain Distin.

Chelsea se je v četrti krog tekmovanja uvrstil v stilu in s sveže upokojenim angleškim reprezentantom Johnom Terryjem kot kapetanom doma povsem potolkel lanskoletne prvoligaše Wolverhampton Wanderers. Prva zadetka za klub sta zabila vezist Oriol Romeu (iz enajstih metrov) in Victor Moses, med strelce pa se je končno vpisal tudi Fernando Torres.

Celo tekmo je ob gostovanju Sheffield Wednesdayja pri prvoligašu Southamptonu odigral reprezentant Nejc Pečnik in bil blizu zadetka za sove, ki so na koncu vseeno izpadle. Pečnik je najprej zapretil z izvrstnim volejem takoj po začetku drugega polčasa, deset minut kasneje pa je zapravil še eno priložnost pred vratarjem svetnikov.

Ligaški pokal, 3. krog:

Chelsea : Wolverhampton Wanderers 6:0 (3:0)
Cahill (4), Bertrand (8), Mata (17), Romeu (53/11-m), Torres (58), Moses (71)

Manchester City : Aston Villa 2:4* (1:0)
Balotelli (27), Kolarov (64); Barry (59/a.g.), Agbonlahor (70, 113), N'Zogbia (96)

Leeds United : Everton 2:1 (1:0)
White (4), Austin (70); Distin (81)

Crawley : Swansea City 2:3 (1:1)
Simpson (45), Akpan (62); Michu (27), Graham (74), Monk (90)

Milton Keynes Dons : Sunderland 0:2 (0:0)
Gardner (54), McClean (82)
RK: Cattermole (32/Sunderland)

West Ham United : Wigan Athletic 1:4 (1:3)
Maiga (7); Boselli (14, 41), Ramis (38), Gómez (84/11-m)

Southampton : Sheffield Wednesday 2:0 (1:0)
Rodriguez (30, 78/11-m) 
Pečnik (Sheffield) je odigral celo tekmo.

Preston North End : Middlesbrough 1:3 (1:2)
King (40); Ledesma (13), Zemmama (18), Smallwood (61)

Swindon Town : Burnley 3:1 (2:0)
Benson (19), Williams (42), Archibald-Henville (83); Austin (74)

Bradford City : Burton 3:2* (0:2)
Wells (83, 90), Darby (115); Kee (18), Webster (29)
* - po podaljšku

Sreda ob 20.45:
Arsenal - Coventry City
Carlisle United - Tottenham Hotspur
Manchester United - Newcastle United
Norwich City - Doncaster Rovers
Queens Park Rangers - Reading

Ob 21.00:
West Bromwich Albion - Liverpool

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.