Šport > Nogomet
32 ogledov

Šestica Domžal, trojček Dvorančiča

Dalibor Volaš je s svojim četrtim letošnjim zadetkom odločil zaostalo tekmo 9. k
1/7
Žurnal24 main
V četrtfinale Pokala Hervis Slovenije so se brez težav uvrstile Domžale, Gorica in Nafta. Maribor se je proti Dobu, potem ko je zaostajal z 0:1, rešil po enajstmetrovkah. Že v torek je slavila Olimpija.

Domžale so na gostovanju pri AH Mes Techu hitro razrešile vse dvome o zmagovalcu. Že v deveti minuti je mrežo domačinov zatresel Juninho, delo pa so do konca dvoboja nadaljevali Vidović, Zec, zabil je dvakrat, Zatković in Mihajlović. Častni zadetek za domače je prispeval Simunović.

 

Podobno kot Domžalčani so dobro predstavo pokazali tudi nogometaši Nafte, ki so Zavrču zabili trikrat. Vse tri zadetke je dosegel Slaviša Dvorančič – za hat-trick je potreboval zgolj dvajset minut.

 

Nekoliko težje, a še vedno zelo zanesljivo so napredovali tudi nogometaši HiTa Gorice, ki so z 2:0 premagali ekipo Aluminija. Uspešna sta bila Sandi Arčon in mladi up slovenskega upa nogometa Etien Velikonja, ki, kot kaže, po težko poškodbi znova prihaja v pravo formo.

Maribor se je v nadaljevanje uvrstil po streljanju enajstmetrovk. Mrežo Štajercev je presenetljivo načel Klemen Kunstelj v 30. minuti. V drugem polčasu je v igro vstopil Dalibor Volaš, ki je Mariboru pristreljal izenačenje v 80. minuti. Na vrsti so bili podaljški, a ti kljub mariborski ofenzivi niso dali zmagovalca. Odločile so enajstmetrovke, po katerih so se zmage razveselili Mariborčani (5-4).


V četrtfinale je po boju dveh prvoligašev napredoval tudi Triglav, ki je bil doma z 2:1 boljši od Rudarja. Gorenjcem sta zmago pristreljala Marijan in Ovčina.

 

Bubanja je v 110. minuti zadel za minimalno zmago aktualnih prvakov Prve lige nad Dravinjo.

Olimpija slavila že v torek
Olimpija Ljubljana
je na tekmi drugega kola Hervis pokala Slovenije na stadionu Stožice kar nekoliko presenetljivo ugnala nogometaše CM Celja (2:0). Gostujoči navijači uničevali novi stadion.

 

Olimpija je v letošnji sezoni v Prvi ligi do zdaj zbrala zgolj dve točki. Na sedmih tekmah so zmaji dvakrat remizirali in kar petkrat izgubili. A pokalne tekme so nekaj drugega kot prvenstvene. Klubske spremembe so nogometašem očitno dale novega zagona, za veselje na stadionu Stožice pa je najprej poskrbel debitant v zelenem dresu Tomo Šokota. Na svojem krstnem nastopu za Ljubljančane je v 59. minuti načel mrežo Celja, ko je v mrežo pospravil odbitek po strelu Daliborja Radujka. Za dodatno navdušenje na stožiških tribunah pa je čez približno 15 minut poskrbel Zoran Zeljković. Tudi to je bil debitantski zadetek, še lepši od hrvaškega soigralca, saj je Zeljković mojstrsko zadel iz prostega strela pod prečko celjskih vrat. Preostale tekme so na sporedu v sredo.

 

Prava drama se je dogajala na tribunah stožiškega stadiona. Domačih navijačev Green Dragons niso spustili na severno tribuno, zato pa je bilo toliko bolj veselo na drugi strani (jugozahod), kjer so Celjski grofje brez posredovanja policije začeli uničevati novi objekt, kar je kasneje preraslo tudi v odprt obračun na tribunah, saj so se domači privrženci uspeli "infiltrirati" na stadion in proti nasprotnikom krenili z vzhodne tribune.

 

Olimpija Ljubljana : CM Celje 2:0 (0:0)
Šokota (59), Zeljković (73)
RK: Rahmanović (90/Celje)

AH Mes Tech : Domžale 1:6 (0:3)

Mihailović (57); Juninho (9), Vidović (38), Zec (45, 60), Zatković (47), Šimunović (80)

 

Aluminij : HiT Gorica 0:2 (0:1)

Arčon (14), Velikonja (51)

 

Dravinja Kostroj : Luka Koper 0:1** (0:0)
Bubanja (110)


Roltek Dob : Maribor 1:2* (1:0, 1:1)
Kunstelj (30), Volaš (80)
RK: Smolnikar (109/Dob)

V 11-metrovkah 5:4 za Maribor

 

Triglav Gorenjska : Rudar Velenje 2:1 (0:0)

Marijan (52), Ovčina (82); Tolimir (75

Zavrč : Nafta 0:3 (0:3)
Dvorančič (16, 31, 36)

 

*po streljanju enajstmetrovk

**po podaljških

 

V sredo, 29. septembra
Interblock – Primorje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.