Šport > Nogomet
60 ogledov

Šestica v mreži Krškega, Rudar za las

maribor astana Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora so se na zadnji tekmi jesenskega dela pred domačimi navijači znesli nad zadnjo ekipo prvenstva (6:0). Rudar Velenje je bil doma boljši od Zavrča (1:0). Celjani so po preobratu premagali Koprčane (2:1).

Aktualni državni prvaki so še tretjič v tej sezoni ugnali novinca med prvoligaši in se z visoko zmago poslovili od domačega občinstva v tem letu. Zadnje moštvo v prvoligaški druščini ni bilo v podrejenem položaju, toda Krčani so kljub neprepričljivi domači obrambi spet prikazali neučinkovitost in so z zgolj devetimi doseženimi goli daleč najslabše moštvo v napadu. Maribor, ki je neporažen že 11 tekem, se je Olimpiji približal na pet točk. Ljubljančani bodo v nedeljo gostili Domžale.

Pobuda se je domačim hitro obrestovala. Jean-Philippe Mendy je prišel do žoge na polovici gostov in se s približno 18 metrov odločil za strel. Bil je natančen, saj je žoga končala tik ob desni vratnici. V 11. minuti so si gostje, ki so se otresli pritiska, pripravili lepo priložnost. Po napaki Abela Giglija je žoga prišla do Luke Paviča, ki je podal do Davida Poljanca. Ta je z leve strani neovirano streljal proti vratom, Jasmin Handanović pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot.

V 19. minuti se je zatresel okvir vrat domačih. V izjemni priložnosti se je znašel Luka Volarič. Po podaji Poljanca se je z leve strani odločil za strel iz polobrata in zadel stičišče vratnice in prečke. Kar ni uspelo Volariču, pa je Mendyju. Petar Stojanović se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga se je odbila od desne vratnice do Mendyja, ki jo je s petih metrov poslal mimo nemočnega Marka Zalokarja.

Za zanesljivo vodstvo je poskrbel Gregor Bajde, ki je preigraval na levi strani, prišel v kazenski prostor, se odločil za strel in ob pomoči Zalokarja, ki je nespretno posredoval, žogo ob desni vratnici vendarle spravil v gol.

Pred vrati gostov je bilo napeto tudi v prvih 15 minutah drugega polčasa. Najprej je Zalokar poskrbel za nerodnost, ko je padel na žogi, a na koncu le posredoval pred Mendyjem. Napadalec Maribora je v 49. minuti poskrbel za "biljard", ko se je po predložku Erika Janže z leve strani in njegovim strelom z glavo žoga odbila od leve v desno vratnico.

Nato pa je Bajde z dvema goloma poskrbel za potop gostov. V 57. minuti je Janža spet z leve strani poslal uporabno žogo, Bajde pa je s sedmih metrov premagal gostujočega vratarja. Dve minuti pozneje, ko je Handanović najprej obranil strel Klemnu Slivšku, je Agim Ibraimi v nasprotnem napadu streljal z roba kazenskega prostora, Zalokar je žogo odbil do Bajdeta, ki jo je pospravil v gol. V 69. minuti je Mendy s svojim tretjim golom poskrbel za šestico v mreži gostov. Obramba je ob akciji Sintayehuja Sallalicha slabo posredovala, žoga je prišla do Mendyja, ki jo je brez težav poslal pod prečko.

Maribor bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Kopru, Krško pa bo dan prej gostilo Olimpijo.

Rudar utrdil mesto na prvenstveni lestvici

Velenjčani so zadnjo jesensko tekmo pred domačimi navijači končali uspešno. Z zadetkom Davida Kašnika so povsem zasluženo ugnali danes precej blede nogometaše Zavrča, ki so sicer kar neugoden tekmec za knape, saj so jih slednji na enajstih tekmah premagali le trikrat. Rudar se je s prvo zmago v zadnjih šestih krogih utrdil na sedmem mestu na lestvici, Zavrč je s petimi točkami več peti.

Velenjčani so po dokaj enakovredni predstavi povedli po svoji prvi resnejši akciji, in sicer v 23. minuti, ko je s strelom z glavo po podaji iz kota zadel Kašnik in dosegel svoj drugi zadetek v sezoni. Pred tem so gosti zapravili edino priložnost, v drugi minuti je strel Alberta Riere malce z leve strani obranil Matej Radan.

Haložani sicer v prvem delu niso bili posebej nevarni, na drugi strani pa so domačini v 31. minuti zapravili še eno lepo priložnost, ko je po lepi podaji Damjana Trifkovića iz bližine poskusil Mario Babić, a preslabo.

Prva polovica drugega polčasa je minila v igri brez nevarnih akcij, v 77. minuti pa so imeli Velenjčani izjemno priložnost za podvojitev prednosti, a je Matija Kovačić velenjskemu napadalcu Mateju Eteroviću obranil enajstmetrovko. To je zakrivil Aleks Pihler s prekrškom nad Klemnom Bolho.

Le nekaj trenutkov pozneje je bil blizu zadetka tudi Elvedin Džinić, ki je po obrambi Kovačića in odbiti žogi zadel vratnico. Tik pred koncem je imel priložnost za izenačenje na drugi strani Riera, edini nevaren Zavrčan na tej tekmi, a je z glavo za malo zgrešil cilj.

Rudar bo v 22. krogu prihodnjo soboto gostoval v Domžalah, Zavrč pa bo dan prej gostil Krko.

Prva Liga TS, 21. krog, izidi:

Rudar : Zavrč 1:0 (1:0)
Maribor : Krško 6:0 (3:0)
Luka Koper : Celje 1:2 (1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.