Šport > Nogomet
0 ogledov

Ševa menja van Nistelrooya?

sevcenko_kaka_milan_reuters Žurnal24 main
Po pisanju španskega športnega časnika Marca naj bi bili v Milanu pripravljeni Realu iz Madrida posoditi Andreja Ševčenka, ki naj bi zamenjal poškodovanega Ruuda van Nistelrooya.

Kraljevi nogometni klub iz Madrida po poškodbi izvrstnega napadalca Ruuda van Nistelrooya , zanj je sezona zaradi poškodbe kolena že zaključena, mrzlično išče okrepitve v napadu, s pomočjo katerih bi prebrodili rezultatsko krizo, v katero so zapadli v zadnjih tednih.  V igri naj bi bili Andrej Aršavin, Hernán Crespo, Carlos Tévez, Diego Milito in tudi Klaas Jan Huntelaar. 25-letni napadalec nizozemskega Ajaxa je že dalj časa tarča belega baleta, vsi pa se ga spominjajo kot van Nistelrooyevega naslednika. No, pretekli teden se je poškodoval tudi mladi Nizozemec, ki bo z nogometnih zelenic odsoten vsaj naslednjih šest tednov. Zaradi tega so se v španski prestolnici obrnili na 32-letnega ukrajinskega napadalca Andreja Ševčenka, ki trenutno nosi dres Milana.


Ruud van Nistelrooy v letošnji sezoni naj ne bi več tresel mreže. © Reuters

 
Ševčenko, ki se je letos v prestolnico mode vrnil iz Chelseaja, je v svojem prvem nastopu za rdeče-črne tekmo, ki jo je četa Carla Ancelottija na San Siru proti Bologni izgubila z 1:2, začel v prvi enajsterici. Pozneje je tekme začenjal s klopi za rezervne igralce. V priljubljenem Ancelottijevem sistemu 4-3-2-1, v katerem Kaka in Ronaldinho kot pol špici začenjata za napadalcem, v napadalnih vrstah pa imajo pred Ševčenkom prednost Filippo Inzaghi , Alexandree Pato in Marco Borriello , Ukrajinec ne dobi veliko priložnosti. Kar zadeva ostale nove okrepitve Reala iz Madrida, naj bi bila odškodnina za Hernána Crespa v višini 10 milijonov evrov previsoka. Toliko zahtevajo v Interju, ki bi rad z Argentincem, ki se mu naslednje leto izteče pogodba, še kaj zaslužil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.