Šport > Nogomet
17 ogledov

Ševčenko in Inzaghi lovita Müllerja

Andrej Ševčenko Žurnal24 main
Andrej Ševčenko in Filippo Inzaghi sta na torkovih tekmah Lige prvakov vstopila v "klub 60" evropskega klubskega nogometa.

Ukrajinec Andrej Ševčenko (Chelsea) in Italijan Filippo Inzaghi sta na torkovih srečanjih Lige prvakov stopila še korak bližje nesmrtnosti. Oba sta namreč dosegla svoj 60. zadetek v evropskih pokalih in tako le še za dva gola zaostajata za vodilnim strelcem vseh časov, legendarnim nemškim napadalcem Gerdom Müllerjem, ki se je ustavil pri 62. golu.

Ševčenko sicer v zadnjem letu preživlja najtežje trenutke v uspeha in lovorik polni klubski karieri. Potem ko je za 60 milijonov dolarjev iz Milana poleti 2006 prestopil v Chelsea, se je njegov "nos za gol" zamašil. Veliki Ševa je namreč za angleški klub v vseh tekmovanjih dosegel zase zelo skromnih 12 golov, letos pa je naletel na nove težave. Jose Mourinho je namreč lani ob prihodu Ševčenka in Michaela Ballacka sklenil kompromis in iz sila uspešnega igralnega sistema 4-3-3 prešel na 4-1-2-1-2, v katerem je Nemec našel svoje mesto na sredini (prej to zaradi podobnosti s Frankom Lampardom ne bi bilo mogoče), Ukrajinec pa v napadu ob odličnem Didierju Drogbaju. No, letos je portugalski trener prešel nazaj na sistem z le enim napadalcem (sistem 4-3-3 namreč v napadu ob napadalcu vključuje dva izrazito ofenzivna bočna nogometaša), Ševčenko pa se je na pripravah poškodoval, kar je izkoristil prišlek iz Bayerna Claudio Pizzaro. Ukrajinski "stroj za gole" je torej spet utonil v pozabo. A le do torka, ko je proti Rosenborgu z zadetkom in tudi zelo dobro igro znova spomnil na svoja najboljša leta.

Ševčenko in Inzaghi sta nekoč skupaj igrala za Milan. © AFP

 
Tudi Inzaghi pri številki 60
V 24. minuti tekme Milana z Benfico je Müllerja še pred Ševčenkom ujel Pippo Inzaghi. Že kar legendarni italijanski napadalec in nekdanji Ukrajinčev partner v napadu Milana pri 34 letih, kot kaže, še ni izgubil svoje spretnosti v kazenskem prostoru. S 43 doseženimi goli v Ligi prvakov je sicer precej bolj oddaljen od vrha kot na lestvici strelcev v vseh evropskih pokalih. V Ligi prvakov je na prvem mestu napadalec Reala Raul Gonzalez , ki je proti Werderju dosegel že svoj 57. gol v najžlahtnejšem svetovnem klubskem tekmovanju (če skupaj z današnjo Ligo prvakov štejemo tudi stari pokal prvakov). Le zadetek za njim je Ševčenko, tri manj od vodilnega pa je dosegel Nizozemec Ruud Van Nistelrooy , Raulov soigralec, ki je prav tako zadel proti klubu iz Bremna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.