Šport > Nogomet
16 ogledov

Sevilla besni po zmagi Barçe: "To je bil rop!"

Barcelona Sevilla Liga BBVA Španija prvenstvo Pautasso Emery Tello EPA
Barcelona je s sobotno zmago nad Sevillo (3:2) že pobegnila Real Madridu na vrhu španske lige, potem ko je beli balet kljub premiernemu golu Garetha Bala remiziral pri Villarrealu (2:2).

"To je bil rop!" je po porazu pri Barceloni, ki ji je zmago v zadnjih sekundah prinesel Alexis Sánchez, besnel član Seville Fernando Navarro. Sodnik César Muñiz Fernández spet ni imel najboljše tekme in po tem, ko je v prvem polčasu "kravžljal živce" domačim, na koncu uspel razjeziti še goste.

"Barcelona je velika ekipa, ampak če ji ne gre, potem poseže po drugih rečeh. Vsi so videli, kaj se je zgodilo, odigrali smo dobro tekmo, ampak tako ne moreš storiti nič. To je bil ... Nočem reči nič več, ker se bojim, da me bodo kaznovali," je še dodal Navarro.

Vroče tudi na klopeh

Barcelona je vodila z 1:0, ko je Fernández razveljavil gol Cale, že v prvem polčasu pa je pogledal skozi prste Stéphanu Mbii, ki bi po odrivanju Neymarja moral dobiti drugi rumeni karton. Po razveljavljenem zadetku Cale je Lionel Messi povišal na 2:0, a je Sevilla z goli Ivana Rakitića in Cokeja izenačila.

Drame še ni bilo konec, saj je rezervist Sánchez s praktično zadnjim strelom na tekmi po prodoru Messija zabil za zmago, ko je tekma že šla v 94. minuto, čeprav je Fernández tekmo podaljšal za tri. Napeto je bilo tudi na obeh klopeh, med najbolj glasnimi je bil znova rezervni vratar Barçe José Manuel Pinto, ki je dobil že praktično obvezni rumeni karton.

"Čisti prekršek nad Alvesom"

"Nerad govorim o sodnikih, če pa že govoriš o njih je pravično, da govoriš o tistem, kar se je zgodilo. Pri razveljavljenem golu je bil čist prekršek nad Danijem Alvesom. Trikrat sem si ogledal posnetek in gre za čisti prekršek. Včasih gre tebi v prid, včasih ne," pa se je glasil komentar Barceloninega stratega Gerarda Martina.

Da so mu igralci Seville na igrišču zatrdili, da je šlo res za prekršek, je po tekmi dejal tudi Alves sam, o nenavadno dolgem sodnikovem podaljšku pa se je Matino na novinarski konferenci spomnil zadnje ligaške tekme pri Valencii, ko je Hélder Postiga zadel podobno pozno.

"Ne vem, če se je čas že iztekel, ampak v Valencii se nam je zgodilo enako," je še povedal trener Barcelone.

Bale vesel prvega gola

Po prigarani zmagi največjih rivalov je Real Madrid začel z gostovanjem pri Villarrealu in zaostal že po nekaj minutah, še višjega zaostanka pa jih je rešil nekdanji član "rumene podmornice" Diego López in novi član Gareth Bale.

Bale Villarreal Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Facebook | Avtor: Facebook Facebook
Najdražji nakup v zgodovini nogometa je po podaji s strani s svojo slabšo desnico na svojem debiju z neposredne bližine zabil prvi gol, ki pa ni bil dovolj za zmago. Cristiano Ronaldo je v drugem polčasu srečno zadel tudi za vodstvo, nato pa je po še eni v seriji obramb Lópeza njegovo mrežo le uspel zatresti nekdanji šolarček Barcelone Giovanni dos Santos.

Ancelotti: "Od začetka je malce trpel"

"Ponosen, da sem zadel na svojem debiju in nocoj odigral 60 minut, razočaran sem le, da nismo dosegli rezultata. Zdaj se že veselim torka," je prek socialnih omrežij po obračunu z rumenimi sporočil Bale.

"Bila je težka tekma, ampak mislim, da ni bila naša najslabša," je na novinarski konferenci dejal Realov trener Carlo Ancelotti. "Tekme po reprezentančnih premorih so zelo težke. Priprava je drugačna. Ne gre le za fizične težave, ampak tudi psihične. Dobro smo se odzvali na njihov prvi gol, z malce več koncentracije pa bi lahko dosegli boljši rezultat, ki pa je pravičen. Bale? Mislim, da je bil dober, ampak od začetka je malce trpel. Oba (Bale in Asier Illarramendi, op. a.) sta odigrala dobro, 90 minut pa jima nisem dal zato, ker to na prvih tekmah ni dobro."

Komentarjev 1
  • Lionel 14:15 15.september 2013.

    Ti J.K. kdorkol že si. Prvič še enkrat poglej kdaj je gol padu, naj ti pomagam 93:04. Podaljška je blo pa 3 minute in Barca v napadu. Drugič ko pišeš komentar o tekmi glej bolj pozorno al pa dvakrat poglej, ...prikaži več da ne pišeš takih bedarij. AMEN.