Šport > Nogomet
16 ogledov

Sevilla končala Realov niz

Sevilla Real Madrid EPA
V nedeljskem sporedu elitne španske lige je bil v središču pozornosti obračun v andaluzijski prestolnici.

Madridski Real je v Sevilli z golom v sodnikovem dodatku doživel prvi poraz v letošnji sezoni in prvega po kar 40 uradnih tekmah (2:1). Sevilla je s tremi točkami ostala prva zasledovalka "belega baleta", a ima slednji odigrano tekmo manj od ostalih konkurentov za naslov.

Andaluzijci so bili blizu končanja Realovega niza že pred nekaj dnevi, ko so na povratni tekmi osmine finala Kraljevega pokala izenačujoči gol prejeli tik pred koncem. V nedeljo so Madridčanom vrnili z enako mero.

V prvem polčasu si ekipi nista priigrali veliko priložnosti. Še najbližje zadetku je bil Real v 40. minuti, ko Cristiano Ronaldo po podaji Karima Benzemaja pred vrati ni zadel žoge.

V nadaljevanju je Sevilla krenila po preobrat, Wissam ben Yedder je po protinapadu kmalu po odmoru pretegnil Keylorja Navasa. Na drugi strani je nekaj napak obrambe botrovalo priložnostim Reala, a Ronaldo in Benzema nista vzela ponujenega. Zato pa je Real povedel v 66. minuti, potem ko je vratar Sergio Rico podrl Danija Carvajala, z bele točke pa je bil zanesljiv Ronaldo.

V zaključku tekme so domači močno pritisnili in to se jim je obrestovalo v 85. minuti, ko je po prostem strelu z glavo lastno mrežo zatresel Sergio Ramos, sicer pogosto krvnik svojega matičnega kluba.

Do popolnega preobrata so Andaluzijci prišli v 92. minuti, ko je rezervist Stevan Jovetić nameril z 20 metrov in premagal slabo postavljenega madridskega vratarja.

Velike točke za netopirje

Valencia je prišla do zelo pomembne zmage za dvig z dna, na domačem igrišču je slavila proti Espanyolu (2:1). V obračunu za obstanek sta se Granada in Osasuna razšli z remijem (1:1).

Celta Vigo je na svoji zelenici z golom tik pred koncem ugnala Alavés (1:0), Sporting Gijón pa je doma izgubil proti letos zelo neugodnemu Eibarju (2:3).

La Liga, 18. kolo:

Sevilla - Real Madrid 2:1 (0:0)
Ramos 85./ag, Jovetić 92.; C. Ronaldo 66./11m

Barcelona - Las Palmas 5:0 (1:0)
Suárez 14., 57., Messi 52., Turan 59., Vidal 80.

Atlético Madrid - Real Betis 1:0 (1:0)
Gaitán 8.

Valencia - Espanyol 2:1 (1:0)
Montoya 17., Mina 73.; López 85.

Celta Vigo - Alavés 1:0 (0:0)
Radoja 89.
RK: Feddal (Alavés) 46.

Sporting Gijón - Eibar 2:3 (1:3)
Carmona 9., Cases 58.; Adrián 4./11m, León 21., Luna 23.

Granada - Osasuna 1:1 (0:1)
Kravets 69.; Riera 12.
RK: Agbo (Granada) 73., Ponce (Granada) 95.

Leganés - Athletic Bilbao 0:0 (0:0)

Deportivo La Coruna - Villarreal 0:0 (0:0)

Ponedeljek:
Málaga - Real Socieadad 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.