Šport > Nogomet
23 ogledov

Sevilla na prvi tekmi boljša s 3:1

1/13
Žurnal24 main
Prvo tekmo španskega superpokala med Sevillo in Barcelono so dobili domači, ki so na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana slavili s 3:1. Za Sevillo sta zabila Fabiano in Kanoute, za Barcelono pa Ibrahimović.

Barcelona je na stadion Sancheza Pizjuana prišla močno oslabljena (brez Puyola, Piqueja, Inieste, Xavija in Busquetsa), a domačinom takoj dala vedeti, da se ne misli kar tako predati. Varovancem Pepa Guardiole je uspelo prvim zadeti in preko Zlatana Ibrahimovića (v 53. minuti ga je zamenjal Messi) so Katalonci v 20. minuti dvoboja prešli v vodstvo. Toda nogometaši Seville, ki so v tem obdobju nekoliko bolj uigrani od oslabljene Barcelone, so v drugem polčasu pritisnili na stopalko za plin in preko Luisa Fabiana v 62. minuti prišli do izenačenja na 1:1.  Toda mož, ki je dokončno razveselil Andaluzijce, sliši na ime Frederic Kanoute, ki je v roku desetih minut zabil kar dvakrat (v 73. in 83. minuti). Povratna tekma ali drugače ''la vuelta'' sledi 21. avgusta, v Barceloni. Kataloncem bi zadoščala že zmaga z 2:0. Česa je na Camp Nouu sposobna Barcelona, se zaveda tudi trener na klopi Seville, Antonio Álvarez, ki je na novinarski konferenci dejal, da tudi zmaga s 3:1 v moštvo Seville ne more prinesti mirnega spanca.

''Rezultat ni dober, toda zabili smo gol, kar je vedno pozitivno. Potrebno bo odigrati dobro tekmo, in dati vse od sebe, da bomo premagali Sevillo," pa je stanje ocenil katalonski strateg Pep Guardiola, ki je hkrati napovedal, da bodo na povratni tekmi 21. avgusta že nastopili nekateri izmed tokrat manjkajočih.

Španija, superpokal, prva tekma:

Sevilla : Barcelona 3:1* (0:1)
Fabiano (62), Kanoute (73, 83); Ibrahimović (20)

*povratna tekma bo 21. avgusta v Barceloni

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.