Šport > Nogomet
17048 ogledov

Si je nogometni zvezdnik res vzel življenje? "Želijo ga videti mrtvega"

Dani Alves sodišče Epa Dani Alves na katalonskem sodišču.
Včeraj zvečer so po spletu zaokrožile govorice, da naj bi si Dani Alves v zaporu vzel življenje. Hitro so se oglasili njegovi odvetniki.

Včeraj zvečer so navijače Barcelone in brazilske nogometne reprezentance preplašile govorice, da si je Dani Alves, ki zaradi posilstva prestaja zaporno kazen v Španiji, vzel življenje. Te govorice so zaokrožile po družbenem omrežju X (prej Twitter), med nogometnimi privrženci pa je zavladala pravcata panika. 

Brazilskega nogometnega reprezentanta Danija Alvesa je sodišče v Barceloni 22. februarja letos obsodilo na štiri leta in pol zaporne kazni, potem ko ga je spoznalo za krivega posilstva ženske v nočnem klubu konec leta 2022. Med procesom ga je zapustila žena, vse skupaj pa naj bi bilo tako hudo, da naj bi si Brazilec v španskem zaporu vzel življenje. 

Toda odvetniki so hitro te govorice označili za lažne in vse skupaj kategorično demantirali.

Kmalu po odvetnikih se je oglasil tudi Alvesov brat Ney Alves, ki ni mogel verjeti svojim očem. "Kako kruti so še lahko ljudje. Obsodili so ga zaradi besed ženske, ki je vstopila v moško stranišče, da bi naredila to, kar vesta samo onadva. Bil je že obsojen. Ali ni to dovolj?" je bentil Ney Alves, potem ko je prebiral govorice o bratovem domnevnem samomoru v zaporu. "Nora stvar je, da hočejo njegovo smrt. Mojega brata hočejo videti mrtvega. Toda kako kruto je to?" se je še spraševal. 

"Informacija je bila objavljena na Twitterju brez kakršne koli podlage. Brez resnice. Govoril sem z odvetnikom in to neodgovorno osebo je treba tožiti," pa je zadevo pokomentiral Alvesov tiskovni predstavnik Acaz Felleger, poroča Radio Itatiaia iz Belo Horizonteja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rafal 20:54 10.marec 2024.

    Po vinjakovo mu stret orehe in spustit na svobodo......