Šport > Nogomet
8 ogledov

Sijajni Messi sam potolkel Real

1/20
Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone so v drugem polfinalnem obračunu Lige prvakov v Madridu z 2:0 premagali Real. Dvakratni strelec je bil Lionel Messi, beli balet pa je tekmo končal brez Mourinha in Pepeja.

Tretji obračun Real Madrida in Barcelone v zadnjem mesecu so bolje otvorili Katalonci, ki so bili v prvem polčasu bližje zadetku. Tekma v prvih 10 minutah ni prinesla dobrega nogometa. José Mourinho se je držal preverjene taktike s tekme kraljevega pokala, ko si je Real po obrambni predstavi zmago priigral v podaljšku in tekmo začel brez klasičnega napadalca. Barcelona je imela terensko premoč in si prva priigrala resnejšo priložnost. David Villa je v 11. minuti na desni strani kazenskega prostora preigral dva Realova branilca, nato pa z levico sprožil močan strel po tleh, žoga pa je za pol metra zletela mimo desne vratnice Realovega vratarja Ikerja Casillasa.

Pri Realu je manjkal kaznovani standardni srednji branilec Ricardo Carvalho, zaradi poškodbe pa je bil odsoten tudi vezist Sami Khedira. Pri Barceloni Pep Guardiola v zadnji vrsti ni mogel računati na Erica Abidala, Adriana in Maxwella ter vezista Andresa Iniesto.

Obramba domačih, ki na Santiago Bernabeu do polfinala letošnje sezone Lige prvakov sploh še ni klonila, je bila spet na preizkušnji v 25. minuti. Lionel Messi je podal v kazenski prostor do Xavija, ki je ušel prepovedanemu položaju in z 11 metrov streljal po tleh, Casillas pa je mojstrsko posredoval in preprečil vodstvo.

Realov napad je deloval nemočno vse do sodnikovega podaljška, ko je Cristiano Ronaldo uprizoril edino nevarno akcijo devetkratnih evropskih prvakov. Portugalec je obkrožen z branilci Barcelone z okoli 30 metrov, praktično z mesta, sprožil pravi projektil proti vratom Victorja Valdésa, ki ni bil pripravljen na strel in je žogo s prsmi odbil nazaj v polje. Do nje je pritekel Mesut Özil, ki je streljal, Valdesa je strel obranil, Nemec pa je bil v prepovedanem položaju.

Na Nou Campu Real brez Mourinha, Pepeja in Ramosa
Po izteku prvega polčasa je pred vhodom v slačilnico prišlo do prerivanja med nogometaši obeh moštev, glavni sodnik srečanja Nemec Wolfgang Stark pa je rezervnemu vratarju Barcelone Joseju Pintu pokazal rdeči karton.

Z rdečimi kartoni je bil obarvan tudi drugi del. Najprej je v 53. minuti rumeni karton prejel steber Realove obrambe Sergio Ramos. Španec bo zato, ker je s komolcem na nepravilen način ustavil Messija, manjkal na povratni tekmi na Nou Campu. Vrhunec razburjenja med navijači in domačimi nogometaši je sledil v 61. minuti, ko je Nemec po nevarnem startu s podplatom Pepeja nad Danijem Alvesom domačemu nogometašu pokazal rdeč karton. Zaradi cinične pripombe je Stark izključil še Joséja Mourinha.

Prvi gol Messija proti moštvu Mourinha
Barcelona, ki je imela kar 71 odstotkov časa žogo v svoji posestvi, je takoj pritisnila in v 68. minuti zamudila novo veliko priložnost za vodstvo. Xavi je začel akcijo na sredini igrišča, žogo podal na levo stran v kazenski prostor do Ville, ki je natančno meril v levi vratarjev kot, a je Casillas še enkrat več odlično posredoval in žogo odbil do Pedra, ta pa je z bližine z glavo streljal mimo desne vratnice.

Katalonci so povedli v 76. minuti, strelec je bil Messi. Argentinec je zabil svoj peti gol na stadionu Santiago Benrabeu in prvič proti ekipi, ki jo vodi Mourinho. Ibrahim Afellay je preigral Marcela in podal v kazenski prostor do Messija, ta pa je žogo med nogami Casillasa poslal v mrežo za 1:0.

Mali Argentinec je domače navijače dokončno utišal v 87. minuti, ko je po samostojni akciji preigral domačo obrambo in poslal žogo še mimo Casillasa, ter postavil končni rezultata tekme 2:0. To je bil 11 zadetek Argentinca v 11 nastopu v letošnjem tekmovanju Lige prvakov.

Real ni uspel Barcelone premagati niti v četrtem zaporednem dvoboju na Santiago Bernabeu, varovanci Pepa Guardiole pa so z eno nogo v svojem šestemu nastopu v polfinalu Lige prvakov in imajo priložnost za napad na četrto lovoriko.

Liga prvakov, polfinale, prvi tekmi:


Real Madrid : Barcelona 0:2 (0:0)
Messi (76, 87)
RK: Pepe (61/Real); Jose Pinto (Barcelona)

Začetni postavi:

Real: 1-Iker Casillas; 17-Alvaro Arbeloa, 18-Raul Albiol, 4-Sergio Ramos, 12-Marcelo; 3-Pepe, 14-Xabi Alonso, 10-Lassana Diarra; 23-Mesut Ozil (od 46. Adebayor), 7-Cristiano Ronaldo, 22-Angel Di Maria.

Barcelona: 1-Victor Valdes; 2-Daniel Alves, 3-Gerard Pique, 14-Javier Mascherano, 5-Carles Puyol; 16-Sergio Busquets, 6-Xavi, 15-Seydou Keita; 17-Pedro (od 71. Afellay), 10-Lionel Messi, 7-David Villa (od 91. Sergi Roberto).

Schalke : Manchester United 0:2 (0:0)
Giggs (67), Rooney (69)


Povratna obračuna bosta odigrana 3. in 4. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.