Šport > Nogomet
20 ogledov

Šiljak trener zmajev še tri leta

Turk, Siljak Žurnal24 main
Vodstvo slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije iz Ljubljane se je z Erminom Šiljakom dogovorilo o nadaljevanju sodelovanja. Nekdanji napadalec je s klubom podpisal triletno pogodbo, so sporočili iz Olimpije.

Legendarni napadalec zeleno-belih, v treh letih je v majici Olimpije na 78 ligaških tekmah zabil 58 golov, je očitno zadovoljil okus vodstva kluba in bil za to nagrajen s pogodbo. Ermin Šiljak je po slovesu Bojana Prašnikarja vlogo trenerja zeleno-belih opravljal že na zadnjih štirih tekmah letošnje sezone in zmaje popeljal do drugega mesta in kvalifikacij za Evropsko ligo.

"Šiljak je naša dolgoročna rešitev, je Ljubljančan, legenda Olimpije in vanj verjamemo. Pred šestimi meseci sem ga pripeljal v klub in v tem obdobju je potrdil moja predvidevanja, da se v njem skriva velik trenerski potencial. Prepričan sem, da bomo zelo uspešno sodelovali in da nas čaka veliko veselih skupnih trenutkov. V klubu bomo storili vse, da mu omogočimo najboljše pogoje za dobro delo in za izpolnitev visokih ciljev Olimpije," je povedal športni direktor Olimpije Milenko Aćimović.

"Olimpija je moj klub, moja kri je zelena. Dogovorili smo se zelo hitro. Dobro se zavedam odgovornosti, ki ga prinaša delo v tako velikem klubu, in se že veselim izzivov, ki so pred nami," pa je ob podpisu pogodbe dejal 39-letni Šiljak, ki je s 14 goli na 48 nastopih tudi četrti strelec slovenske reprezentance v zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.