Šport > Nogomet
22 ogledov

Simeone nad Barço tudi z Oblakom

Neymar, Jan Oblak EPA
Po zadnjem treningu v klubski bazi se zdi, da bo Škofjeločan po nekaj težavah, zaradi katerih je na reprezentančnem zboru nekaj časa vadil po prilagojenem programu, pripravljen.

Jan Oblak bo od prve minute začel veliki derbi tretjega kola španskega prvenstva med Atlético Madridom in Barcelono na stadionu Vicenteja Calderóna, trdi dnevnik AS.

Škofjeločan si je povsem opomogel po manjši poškodbi, s katero je prišel na zbor reprezentance, zaradi katere je nekaj časa tudi vadil po posebnem programu, ki je nastal v sodelovanju med klubom in slovensko izbrano vrsto.

Oblak ni dobil priložnosti niti proti Švici niti proti Estoniji, toda trener Diego Simeone naj bi v skladu s prvima tekmama La Lige znova zaupal nekdanjemu članu Olimpije in Benfice, ki je prvi ligaški nastop v sezoni 2014/15 dočakal šele spomladi, izjemno formo pa prenesel tudi v novo sezono, v kateri še ni dobil gola.

Glavna odločitev Simeoneja znova čaka v konici napada, kjer naj bi Barcelono od prve minute napadla Antoine Griezmann in Fernando Torres. Oba sta si zaupanje prislužila na izjemni zadnji ligaški tekmi pri Sevilli (0:3), dnevnik AS pa poroča, da sta na zadnjem treningu predstavljala (teoretični) napad za sobotno tekmo na stadionu Vicenteja Calderóna.

Brez težav je treniral tudi Tiago Mendes, ki bo najverjetneje sestavljal zvezno vrsto z Gabijem Fernándezom, Óliverjem Torresom in Kokejem. Pred Oblakom se bodo zvrvstili Juanfran, José María Giménez, Diego Godín in Filipe Luís, dodajajo španski kolegi, ki poletno okrepitev Jacksona Martíneza znova selijo na klop, čeprav je Kolumbijec kot rezervist Sevilli zabil prekrasen zadnji gol za navdušujočo zmago v Andaluziji.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.