Šport > Nogomet
16 ogledov

Simeone ne verjame, da Messi ne bo začel

(Atlético Madrid - Barcelona) Gerardo Martino Diego Simeone EPA
Trener madridskega Atlética Diego Simeone ne verjame, da bi njegov rojak Gerardo Martino iz postave za sobotni derbi res lahko izpustil Lionela Messija.

"Ekipa ljudstva", kot je svoj Atlético Madrid poimenoval Diego Simeone, lahko po mestnem tekmecu Real Madridu v soboto premaga še drugega španskega rivala Barcelono in po tednih izenačenosti s Katalonci sama prevzame vodstvo v španski La Ligi.

Simeone, čigar razmišljanje "iz tekme v tekmo" je v Madridu zdaj že ponarodelo in igra na čustva depriviligiranih slojev, je pred derbijem na stadionu Vicente Calderón izrazil dvom, da bo Lionel Messi po poročanju španskih medijev tekmo res začel le na klopi.

Pohvale za Martina

"Ne predstavljam si Messija izven prve postave, čeprav obstaja možnost," je dejal "El Cholo". "Martinu so dali ekipo z bogatim izborom, lahko igra s še več variantami kot prej, to pa je njegova zasluga. Hitrejši so, bolj vertikalni in z diagonalami zelo nevarni, veliko več imajo igre ena na ena, so bolj direktni, ..."

Argentinec je po hvaljenju svojega rojaka dejal, da ga z rdeče-belimi proti Barceloni čaka "ogromna in lepa" tekma. 

Tekmo za tekmo ostajajo živi

"Živimo v realnosti, ki nam daje možnosti, ki niso nič drugega, kot iti iz tekme v tekmo," je dejal o svoji prepoznavni miselnosti. "Odkar sem prišel sem, mislim enako. Kar nam daje možnosti je iti tekmo za tekmo. Tekmo za tekmo ne zaostajamo za nikomer. Bolj kot kdajkoli bomo utrdili to prepričanje, še posebej z argumenti, argumenti pa so, da tekmo za tekmo ostajamo živi."

Nekdanji nogometaš Atlética in milanskega Interja je priznal, da je Barcelona posamezno boljša od njegovih fantov, a da sami stavijo na ekipno igro.

"Zgodovinsko gledano smo ekipa ljudstva"

"To ni finale, je pa zelo pomembna prvenstvena tekma. Zelo sem zadovoljen, da je Messi dobro, želim mu vse najboljše, ker ga Argentinci potrebujemo za zmago na mundialu. Težko bomo videli tekmo brez Messija. Okreval je in zdaj je dobro," je še dodal Simeone.

"Individualno so boljši od nas. Mi stavimo na ekipo in kompaktnost. Tako se počutimo močne in smo blizu temu, da lahko tekmujemo z njimi. Glede tekme menim, da bodo imeli več posesti od nas in pričakuje podoben obračun kot v superpokalu. Zgodovinsko gledano smo ekipa ljudstva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.