Šport > Nogomet
21 ogledov

Simeone: "Nekega dne bom trener Interja"

Simeone Viktoria Plzen Atletico Madrid Evropska liga EPA
Trener Atlético Madrida, Argentinec Diego Simeone, je v pogovoru za italijansko televizijo Sky Italia dejal, da se bo nekega dne vrnil v Milano in prevzel svoj nekdanji klub Inter.

Diego Simeone, ki je z Atléticom v lanski sezoni osvojil Evropsko ligo, letos pa po izjemnem nizu rezultatov v prvenstvu drži izvrstno drugo mesto za Barcelono, je za Inter igral med leti 1997 in 1999, ko je bil del moštva, ki je izgubilo naslov prvaka na zadnji dan prvenstva proti Juventusu.

V medijih so se pred dnevi pojavila poročila, da je predsednik milanskega kluba Massimo Moratti že stopil v kontakt s Simeonejem, potem ko se je po odhodu Joséja Mourinha na San Siru zvrstilo že pet različnih trenerjev. Ekipo Samirja Handanovića in Vida Belca je nazadnje prevzel nekdanji trener mlade ekipe Andrea Stramaccioni.

"Prej kot kasneje, nekega dne, bom postal trener Interja," je za Sky Italio dejal Simeone. "Ostalo mi je veliko pozitivnih spominov, ko sem bil še igralec pri Sevilli, Laziu in Interju. Zato verjamem, da bom nekega dne lahko treniral te ekipe. Konec koncev se je to zgodilo z Atléticom. Tu sem igral dobro še kot igralec, zdaj moram biti dober še kot trener. Videli bomo, kaj bo na to porekla usoda, ampak ali se bomo spet srečali v Milanu? Ja, gotovo."

Simeone je pred prihodom k Atléticu v italijanski Serie A pol leta izjemno uspešno vodil sicilijanskega prvoligaša Catanio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.