Šport > Nogomet
28 ogledov

Simeone odslovil izgubljenega sina?

fernando torres EPA
Diego Simeone, trener Atlético Madrida, ne želi podaljšati pogodbe s Fernandom Torresom, Legendarni napadalec kluba je v letošnji sezoni dosegel vsega dva gola.

Fernando Torres je otrok Atlético Madrida, kjer se je kalil v mladinski kategoriji in se leta 2001 pridružil članski ekipi. Kariero je nadaljeval v Angliji, kjer je branil barve Liverpoola in Chelseaja, v začetku leta 2015 pa je postal nogometaš AC Milana. Dva dni po uradni potrditvi prestopa v Serie A se je vrnil v Madrid, kjer se je kot posojeni nogometaš pridružil Atléticu.

Diego Simeone, ki bdi tudi nad slovenskim reprezentantom Janom Oblakom, si po poročanju španskih medijev ne želi podaljšati pogodbe z nekdanjim paradnim konjem ekipe, kar naj bi nogometašu zaupal na štiri oči. 

diego simeone | Avtor: EPA EPA
Za dodaten zaplet je poskrbela Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki je madridskima velikanoma izrekla enoletno prepoved kupovanja igralcev. Prepoved bo stopila v veljavo v poletnem prestopnem roku.

To pomeni, da drugouvrščena ekipa La Lige Torresa ne bo mogla registrirati ne v poletnem ne v zimskem prestopnem roku. Rok za dogovor z nogometašem potemtakem poteče ob koncu aktualnega prestopnega roka, in sicer 1. februarja, torej v ponedeljek.

A Simeone, ki si je želel vrnitve izgubljenega sina, podaljšanju pogodbe ni naklonjen, zato se bo napadalec ob koncu sezone najverjetneje vrnil v Milano.

Generalni direktor Miguél Ángel Gil je nogometašu obljubil, da bodo zaprosili za začasno zamrznitev kazni, kar bi Torresu omogočilo, da bi si ob morebitnih boljših predstavah povrnil zaupanje trenerja.

''Cholo'' je pred tednom dni na neposredno vprašanje o prihodnosti napadalca odvrnil ''brez komentarja'', na tiskovni konferenci pred pokalnim obračunom s Celto pa je povedal nekoliko več.

''Prejšnjič sem rekel, da nimam kaj reči, ker res nisem imel. Pogovarjali smo se s Fernandom. Ve, kako razmišljam, in povedal mi je, kakšni so njegovi občutki. Pogovor ostaja zaseben,'' je povedal Simeone, ki je v zadnjem obdobju poudarjal predvsem dobro igro na zelenici. Torres se v tem pogledu ni izkazal, za nameček pa ga pesti poškodba gležnja.

''Tako Torres kot Jackson sta dosegla dva gola v vseh tekmovanjih. Brez dvoma smo vsi pričakovali več,'' je že davnega oktobra izjavil trener.

Simeone je bil eden glavnih razlogov, da se je Torres vrnil v Madrid, zdaj pa naj bi postal glavni razlog, da ga bo Torres tudi zapustil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.