Šport > Nogomet
11 ogledov

Simeoneja ne skrbi za Courtoisa, Eto'o ostal doma

Simeone Raul Garcia Koke Atletico Madrid Chelsea Liga prvakov polfinale
1/2
Reuters
Samuel Eto'o se zaradi vnetja kolena ni uvrstil na seznam igralcev Chelseaja, ki jih v torek čaka prva tekma polfinala Lige prvakov proti Atléticu. Eden Hazard kljub pomanjkanju treningov odpotoval v Madrid. Diego Simeone "brez komentarja" o Thibautu Courtoisu.

"Courtois niti slučajno ni tema, zaradi katere bi nas skrbelo. Nimam česa komentirati," je na novinarski konferenci pred torkovo tekmo s Chelseajem, kjer bo v postavi Atlético Madrida očitno le zaigral njihov izposojeni vratar Thibaut Courtois, dejal trener vodilne ekipe španskega prvenstva Diego Simeone.

Argentinec se je v le nekaj stavkih odzval na namige z Otoka, da je Chelsea v privatnih pogovorih z Belgijcem sicer dovolil njegov nastop, obstrukcijo slednjega preprečujejo tudi pravila Evropske nogometne zveze (Uefa), a naj bi mu Londončani zagrozili, da bo v naslednji sezoni sedel na klopi na Stamford Bridgu.

"Besede štejejo malo"

"Podobnost obeh ekip? Nismo enaki, toda imamo podobne situacije. Ena izmed obramb, ki prejme najmanj golov, je v Angliji Chelseajeva, v Španiji pa naša. Dobro delo v obrambi, direktna igra. Dobra igra pri standardnih situacijah. To so podobnosti, ki so nas popeljale do tam, kjer smo sedaj: en se bori v angleškem prvenstvu, mi pa smo tam kjer smo v našem prvenstvu," je še dodal Simeone.

"Osredotočamo se na to, kaj se dogaja z nami, spoštujemo nasprotnike, toda ne smemo misliti na naslednje tekme. Odvisni smo od nas samih, vemo, kakšne so naše vrline in defekti. Oni znajo zelo dobro nadzirati to situacijo in gotovo bodo igrali tako, kot jim najbolj ustreza. Courtoisa vidim enako kot 20 ostalih igralcev. Z velikim navdušenjem. Smo v pomembnem trenutku za nogometaše in našo institucijo ter naše ljudi. Besede štejejo malo, polnijo le naslovnice. Zdi se mi, da bosta to tekmi, ki jih bo odločila podrobnost ali tehnična kakovost. Da bi izdal ekipo, tako kot pred nekaterimi prejšnjimi pomembnimi tekmami? Imam še nekaj dvomov, zato bi bilo preuranjeno."

Hazard vadil z manjšo intenzivnostjo

Londončani so v Madrid presenetljivo odpotovali brez prvega napadalca Samuela Eto'oja, ki ga je od povratka na španske zelenice, kjer je nastopal za mestnega tekmeca Real Madrid, Real Mallorco in Barcelono, oddaljilo vnetje kolena.

Po drugi strani se je na seznam za tekmo na stadionu Vicente Calderón uvrstil Chelseajev igralec sezone Eden Hazard, ki zaradi poškodbe na povratni tekmi četrtfinala proti Paris Saint-Germainu od takrat naprej ni odigral še niti minute, na zadnjem treningu na Otoku pa je vadil po prilagojenem programu.

Torres bo dobil pravi sprejem

Nared bo tudi prvi vratar Petr Čech, ki ni branil ob sobotnem zgodovinskem prvem domačem porazu Joséja Mourinha v Premier League, Branislav Ivanović je kaznovan, njegov rojak Nemanja Matić ter Egipčan Mohamed Salah pa nimata pravice nastopa. Zaenkrat še ni jasno, če bo Mourinho od prve minute zaupal "idolu" Atléticovih navijačev Fernandu Torresu, ki se prvič po letu 2007 v dresu drugega kluba vrača na Calderón.

"Dobil bo sprejem, kakršnega si zasluži," je o svojem nekdanjem soigralcu še povedal Simeone. "Zasluži si ovacije, ker je fant, za katerega je skrbel Atlético Madrid. Že je dobil ovacije v Monaku (v finalu evropskega superpokala, op. a.). Vedno bo Atléticov. Zaradi logičnega rivalstva bodo ljudje žvižgali 90 minut, nato pa pokazali vso ljubezen."

Liga prvakov, polfinale:

Torek ob 20.45:
Atlético Madrid – Chelsea

Verjetni postavi

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Luís; Gabi, Suárez, Koke, García; Villa, Costa.

Chelsea: Čech; Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole; Luiz, Lampard; Willian, Oscar, Schürrle; Torres. 

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska).

Sreda ob 20.45:
Real Madrid – Bayern München

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.