Šport > Nogomet
24 ogledov

Simeunovič verjame v Mariborčane

Marko Simeunovič je obiska navijačem na treningu Maribora označil za zelo dobro. Žurnal24 main
Maribor v četrtek čaka povratna tekma četrtega kola kvalifikacij za Evropsko ligo proti Palermu. Marko Simeunovič verjame, da varovanci Darka Milaniča lahko izničijo zaostanek iz prve tekme.
Podaljški lahko marsikaj spremenijo, saj smo potem znova na 0:0 in lahko se zgodi marsikaj. Sam menim, da Palermo v podaljšku nima kaj iskati.
Marko Simeunovič

Nekdanji vratar vijoličastih Marko Simeunovič, ki je blestel tudi v vratih slovenske reprezentance, se zaveda, da Maribor čaka težka naloga, saj je Palermo ne nazadnje lansko sezono v Serie A končal na petem mestu, kar zagotovo priča o njegovi kakovosti. "Treba je vedeti, da Maribor ne igra proti neki levi ekipi. Igramo s petouvrščeno ekipo italijanske lige, kar nekaj pomeni," je sprva dejal Simke in nadaljeval: "Možnosti so vedno, saj se dogaja marsikaj. S to mislijo tudi moraš iti v tekmo in upati na najboljši scenarij. Možno je vse, toda upati na to, da boš v zadnjih dvajsetih minutah zabil štiri gole, je težko." Simeunovič je nato razkril "idealni" scenarij: "Prvi gol je treba zabiti hitro in nato še enega … Skratka, treba je zabiti štiri gole, ob tem pa nobenega ne smeš dobiti. Vedeti je treba, da če hočeš zabiti štiri gole, moraš igrati zelo napadalno, kar pa pomeni, da si zelo ranljiv in odprt. Fantje, ki igrajo za Palermo, pa niso kar tako. Zelo nevarni so tudi iz protinapadov."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot vsaka ekipa je ranljiv tudi Palermo, na kar opozarja Simeunovič: "Na prvi tekmi so pokazali, da so ranljivi. Če bi Maribor do izključitve Pridigarja dal gol, potem … Ravno to, da niso zabili gola, pa je po mojem mnenju največji minus te tekme." Nekdanji igralec ljubljanske Olimpije sicer iz izključitve Marka Pridigarja ni želel delati drame: "Ve se, kakšna so pravila, in sodnik jih ni prekršil. Če bi bilo obratno, mislim, da se nihče ne bi pritoževal." Katere pa so glavne prednosti Maribora? "Poln stadion, ki je že nekaj časa razprodan, čeprav so igralci Palerma navajeni takega vzdušja in jih bo to težko omajalo. Vendar pa so v Mariboru že padale velike ekipe. Upajmo pa tudi na to, da bodo igralci Palerma podcenjevali Maribor. Zmagali so 3:0 in čim se bodo malce sprostili in pomislil, da je že vse odločeno, se bodo hitro zmotili. In ravno v tem vidim manjšo prednost Maribora."

Prvi gol je treba zabiti hitro in nato še enega … Skratka, treba je zabiti štiri gole, ob tem pa nobenega ne smeš dobiti. Vedeti je treba, da če hočeš zabiti štiri gole, moraš igrati zelo napadalno, kar pa pomeni, da si zelo ranljiv in odprt. Fantje, ki igrajo za Palermo, pa niso kar tako. Zelo nevarni so tudi iz protinapadov.
Marko Simeunovič

V dneh pred tekmo je veliko govora tudi o prestopu Josipa Iličića in Armina Bačnovića k tokratnemu nasprotniku. Simeunovič je mnenja, da to igralcev ne bo oviralo. "Mislim, da ne. Tudi sam sem bil v podobnem položaju, ko smo igrali z Bešiktašem in je bil motiv le še večji. Zato menim, da bo to le motiviralo fanta, da sta vredna tistega denarja," je dejal eden najboljših slovenskih vratarjev vseh časov, ki meni, da bo Maribor s prodajo obeh biserov naredil pravo potezo. "Jaz se ne morem vmešavati v politiko Maribora niti nimam pravice, toda v klubu dobro vedo, kaj se dogaja. Zlatko Zahovič je star lisjak, ki dobro ve, kako stvari stojijo. Škoda je, da taki igralci odhajajo, saj jih bodo Mariborčani še kako potrebovali, toda take ponudbe ne dobiš vsak dan in menim, da morajo to izkoristiti."

Ob koncu smo Simeunoviča povprašali, ali si upa napovedati rezultat četrtkove tekme in dobili sledeči odgovor: "Idealni rezultat bi bil 4:0, toda to je težko napovedati. Predvidevam, da bo Maribor zmagal, upajmo, da s čim višjo razliko." Če bo Maribor slavil s 3:0, bomo zmagovalci dobili po podaljških ali celo po streljanju enajstmetrovk. "Podaljški lahko marsikaj spremenijo, saj smo potem znova na 0:0 in lahko se zgodi marsikaj. Sam menim, da Palermo v podaljšku nima kaj iskati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.