Šport > Nogomet
15 ogledov

Simič: Igralci peli 'Simke lopove'

Še bo vroče v trikotniku slovenski reprezentanti – Ivan Simič – Dejan Stefanović Nik Rovan
V javnosti se je znašel dokument s podpisom predsednika Nogometne zveze Slovenije Ivana Simiča, s katerim preklicuje dogovor, po katerem bi morali udeleženci svetovnega prvenstva prejeti 10 tisoč evrov.

V javnost je prišel dokument Nogometne zveze Slovenije s sklepom predsednika Ivana Simiča (PIS-10/2010), ki se je odločil, da reprezentantom Slovenije ne izplača dogovorjene denarne nagrade 10 tisoč evrov neto za vsakega, ki je poleti sodeloval na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, poroča Delo.

O tem so se igralci in vodstvo NZS sporazumeli, potem ko so igralci 23. 6. na letališču v Port Elizabethu v Južnoafriški republiki po tekmi z Anglijo, navaja Ivan Simič v svojem sklepu "objeti peli pesem z refrenom 'Simke lopove' (Simič tat)", vendar pod pogojem, da "v razgovore z NZS ne bodo vključevali Spinsa in njegovega predsednika Dejana Stefanović“. Čeprav, kot je navedeno v omenjenem dokumentu, je bilo v pogodbi z NZS 2. 3. 2010 določeno, da za igranje na SP 2010 ne bodo zahtevali nobenega plačila več z izjemo tistega v omenjeni pogodbi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ivan Simič je nato s sklepom 16. septembra sporazum izničil. Kasneje so namreč igralci, kot pravi sklep, "podpisali pooblastila, s katerimi so Spins in predsednika Spinsa pooblastili za zastopanje v vseh pogajanjih z NZS". Razlog za Simičev sklep je tudi dejstvo, da se "igralci niso držali dogovora, da bodo organiziranim navijačem namenili finančno pomoč 50 tisoč evrov za odhod na SP 2010, kakor je bilo dogovorjeno na sestanku med kapetanom Robertom Korenom in predsednikom NZS v Birminghamu 9. 3. 2010".

Delo navaja druge načrte reprezentantov: 110 tisoč evrov dati v dobrodelne namene, enakopravno delitev dobička od trženja njihovih podob v razmerju (domnevni Simičev predlog 60:40 za zvezo). Poleg omenjenega je razlog za takšen sklep predsednika NZS še, da igralci kljub večkratnim pozivom ne želijo vrniti plakete Fife, ki so jo prejeli v imenu NZS zaradi odsotnosti predsednika in generalnega sekretarja. Dokument s Simičevim sklepom pa se končuje: "Vsa ta dejanja so zadosten razlog, da se sprejme ta sklep, saj se bodo navedena sredstva lahko bolj racionalno porabila za delovanje NZS in delo z mlajšimi reprezentančnimi selekcijami NZS."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.