Šport > Nogomet
13 ogledov

"Simič je konflikten!"

Stanko Glažar pravi, da bo znimiveje na letni skupščini NZS konec meseca. (Foto: Žurnal24 main
Glažar je prepričan, da bo potrditev Simičevega ostanka na čelu NZS formalnost. "MNZ Maribor, Koper, Celje nimajo svojega mnenja in hrbtenice. Tja bodo prišli dvignit roko za Simiča."

V sredo bo na Brdu pri Kranju skupščina Nogometne zveze Slovenije (NZS), na kateri bodo delegati razpravljali o odstopni izjavi predsednika Ivana Simiča.

"Odkar je Simič predsednik NZS, se je sprl z vsemi. To pomeni, da je konfliktna osebnost," pa prvega moža našega nogometa ocenjuje predsednik Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Ptuj Stanko Glažar.

Ptujčanov ne bo na Brdo
MNZ Ptuj ob Lendavi in Murski Soboti predstavlja opozicijo na NZS. Glažar pravi, da bodo ptujski delegati v sredo ostali doma.

"Ta skupščina je navadna farsa. Mislim, da se je mi z MNZ Ptuj sploh ne bomo udeležili. Sklenili smo, da če se je udeležimo, potrdimo odstop predsednika. Ni pa bilo nobenega interesa, da bi bil kdo delegat na tej skupščini. Vprašanje, ali bomo sploh našli tri ljudi, ki bi v imenu MNZ šli na Brdo," sporoča Glažar, ki sicer ne dvomi, da bo Simič ostal na svojem položaju. Ta je odstop ponudil zaradi spora z nogometaši o nagradah za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki.

"Če bi želel odstopiti, bi tako kot Dušan Šešok na košarkarski zvezi sporočil, da odstopa. Ne pa da ponuja odstop svojim podpredsednikom, ki jih je sam imenoval. To je žalostno," je dodal naš sogovornik.

Vračanje uslug Simiču
Glažar je že več kot desetletje funkcionar na NZS in pravi, da še nikoli ni bil zaskrbljen tako zelo kot zaradi aktualnega stanja.

"V nogometu je preveč politike," je prepričan. "Čuti se vpliv mariborskega župana Kanglerja, ki z nogometom nima nič, razen da skozenj želi promocijo zase. Pa koprskega župana Popoviča, ki je vplival na MNZ Koper; tam se ne pogovarjajo o nogometu, ampak Popovičeve usluge vračajo Simiču," brez dlake na jeziku konča Glažar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.