Šport > Nogomet
31 ogledov

Simič predsednik ZPNL? Maribor proti!

Ivan Simič bi moral na čelu NZS ostati do leta 2013, vendar je odstopil novembra Nik Rovan
Nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič naj bi se v kratkem vrnil na slovenski nogometni oder. Govorice o prevzemu vodenja Združenja prvoligašev so vse glasnejše. NK Maribor njegovega prihoda zaenkrat ne podpira.

Po incidentnem odhodu z Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki jo je zapustil novembra leta 2010, naj bi Ivan Simič svojo nogometno vrnitev začel pri Združenju prvoligašev (ZPNL). Organizacija je že dalj časa na udaru hudih kritik, še posebej oster pa je bil pred časom Mariborov športni direktor Zlatko Zahović, ki je izjavil, da bi ga "lahko kar razpustili", predsednika Branka Florjaniča pa okrcal, da "ne dela nič". Po poročanju Ekipe naj bi imel Simič že zagotovljeno podporo devet od desetih prvoligašev, a ne tudi Maribora, ki se ne strinja z delitvijo denarnih sredstev, s katerimi ZPNL tako ali tako sploh ne razpolaga.

Zanimivo – prav Simič je skupaj z blagoslovom takratnega selektorja Matjaža Keka želel na mesto direktorja reprezentance pripeljati Zahovića, čigar klub pa zaenkrat noče pristati na menjavo Florjaniča, dolgoletnega predsednika ZPNL. Simič naj bi, dodajajo pri Ekipi, v združenje prinesel nekaj novega kapitala, a potrebuje podporo vseh desetih klubov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.