Šport > Nogomet
745 ogledov

Simič: "Stefanović pošilja grožnje!"

Ivan Simič bi moral na čelu NZS ostati do leta 2013, vendar je odstopil novembra Nik Rovan
Predsednik SPINS Dejan Stefanović je v torkovem Žurnalu spregovoril o "ignoranci" prvega moža Nogometne zveze Slovenije Ivana Simiča. Simič mu odgovarja: "Njegov način dela je grajen na grožnjah!"
Ivan Simić v spodnjem pismu odgovarja na torkov intervju v Žurnalu24, kjer je Dejan Stefanović med drugim dejal: Simič zavrača dialog!

Pismo predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivana Simiča objavljamo v celoti:

Pozdravljeni!
 
V skladu z zakonom o medijih prosim za objavo mojih odgovorov na izjave predsednika SPINS-a Dejana Stefanovića v intervjuju, objavljenem v vašem časopisu, dne 9. 11. 2009, stran 14. Škoda, da mi pred objavo intervjuja s predsednikom SPINS-a niste zastavili enakih vprašanj in bi iz mojih odgovorov lahko videli, da predsednik SPINS-a ne govori resnice. Zato sem to storil sam v tem odgovoru:
 
1. Zakaj se ne usedeva skupaj?
Zaradi tega, ker sem s predsednikom SPINS-a velikokrat sedel skupaj. Toda, kot lahko opazite, je njegov način dela zgrajen na zahtevah in grožnjah. Grožnje pošilja tudi po SMS-ih in v telefonskih pogovorih. Poleg tega pa je s strani NZS za pogovore s SPINS-om že nekaj mesecev določen generalni sekretar Aleš Zavrl, kar predsednik SPINS-a ve.
 
2. V katerem grmu tiči zajec?
 V prvem členu statuta SPINS-a je določeno, da so člani SPINS-a lahko le igralci nogometa, ki so ali so bili registrirani v Sloveniji, pa od registracije ni poteklo več kot tri leta. To pomeni, da vsi igralci, ki igrajo v tujini več kot tri leta, ne morejo biti člani SPINS-a.

Nadalje zato, ker iz bilanc SPINS-a ne izhaja, da bi kdorkoli plačeval članarine, saj le-te zadnje dve leti ni med prihodki, tako kot je bila v preteklih letih. Ob preverjanju bilanc SPINS-a je bilo tudi ugotovljeno, da ima SPINS v letu 2009 izredno visoke odhodke, na drugi strani pa ima predsednik SPINS-a v istem letu, kot samostojni podjetnik, visoke prihodke. Podobno je tudi v preteklih letih. Poleg tega je predsednik SPINS-a pridobil status samostojnega podjetnika skoraj istočasno, ko je pričel z delovanjem SPINS. To je leta 2004. S to zadevo bi se moral ukvarjati predvsem nadzorni odbor SPINS-a, ki nosi odgovornost za takšno poslovanje in seveda člani SPINS-a, če sploh obstajajo, saj gre za njihov denar. Za mene je ta zadeva predvsem moralno sporna.
 
Poleg tega predsednik SPINS-a že vsa leta le grozi, ne glede na to, kdo je predsednik NZS. Tako je pred leti vložil kazensko ovadbo zoper takratnega generalnega sekretarja NZS, ker mu niso omogočili sestanka z reprezentanti. To ovadbo je pozneje tožilstvo zavrglo ter v obrazložitvi navedlo, da reprezentanti niso v delovnem razmerju pri NZS in da NZS ni dolžna omogočiti sestanka s SPINS-om. To je pa isto, kar trdim tudi sam. Reprezentanti sploh ne morejo biti člani SPINS-a, saj so v delovnem razmerju pri tujem klubu, v katerem igrajo in tudi v teh državah so, če so, člani sindikata.
 
SPINS bi se moral ukvarjati s svojimi člani v Sloveniji, toda le s tistimi, ki so v delovnem razmerju v klubu na podlagi pogodbe o zaposlitvi, ne pa na podlagi pogodbe o sodelovanju ali pogodbe o igranju nogometa, kot poklicni športniki oziroma neke vrste samostojni podjetniki.
 
3. Da bom menjal pol reprezentance!
To je neresnica. Vsi, ki me poznajo vedo, da se v sestavo reprezentance nisem nikoli mešal, se ne mešam in se nikoli ne bom mešal. To je v pristojnosti selektorja Matjaža Keka.
 
4. Idealen scenarij za SPINS!
Kot pravi, bi bila za njega idealna nova garnitura na NZS. Ta njegova izjava kaže na njegov načina dela, ki se glasi: "Izpolnite moje zahteve, ali pa vas menjam."
 
5. Ali so problemi globlji?
Ne niso. Poglejte, njegova trditev, da sem, ko so propadli NK Olimpija, NK Ljubljana in NK Mura, NK Olimpiji svetoval ustanovitev by passa, je neresnica. Vsi trije klubi so propadli leta 2005. Takrat sem bil predsednik MNZ Ljubljana in član IO NZS. NK Olimpija po takratnem propadu ni več tekmovala. V peti ligi je s tekmovanjem začel novi klub, to je NK Bežigrad. Ni bilo nobenega by passa. To pomeni, da je novi klub začel čisto na začetku. NK Ljubljana ni več tekmovala. NK Muri pa je takratni IO NZS dovolil ustanovitev novega kluba in začetek tekmovanja v tretji ligi, s čimer se nisem strinjal in sem glasoval, da mora tudi Mura v peto ligo, kar se je pokazalo za upravičeno, saj se je Olimpija po petih letih uvrstila v prvo ligo, Mura pa je že nekaj let v drugi ligi.
 
7. Umazane zadeve?
O meni predsednik SPINS-a ne more vedeti nobenih umazanih zadev, ker jih ni. Lahko si jih le izmisli in posreduje medijem, potem pa spet moram dokazovati, da je to laž. Tako kot to, zelo nerad, počnem sedaj.
 
Športni pozdrav,
 
mag. Ivan Simič
predsednik NZS

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.