Šport > Nogomet
23 ogledov

Simiča odnesel Zahovič

zahovic_celje_main_katic Žurnal24 main
Ivan Simič je od srede bivši predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), ker ni bilo posluha za njegove spremembe.
Ni normalno, da predsednik dve uri in pol pred tekmo odstopi. Ampak to je odraz stanja v zadnjem času. Dobro bi bilo, da bi se vsi streznili. Moramo se spraviti v red. Počasi imam vsega dovolj.
Matjaž Kek

Po naših informacijah je Ivan Simič z mesta predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) odstopil, ker je padla njegova ideja, da na mesto direktorja reprezentanc postavi Zlatka Zahoviča. Načrt je na neodobravanje naletel že pri Simičevih najtesnejših sodelavcih.

Zaho: V mislih le Maribor

Zahovič, ki naj bi na Čerinovo 10 prišel skupaj z dolgoletnim prijateljem in nekdanjim reprezentantom Miranom Pavlinom, je bil v zadnjih mesecih goreč kritik Simiča. Na naše vprašanje o nesojenem prihodu na NZS pa je športni direktor Maribora v sredo dejal: "Tega ne morem komentirati. V nogometu se govori ogromno stvari. Moje misli so usmerjene v NK Maribor.

Do nadaljnjega Oražem
Na NZS se sicer pospešeno pripravljajo na proslavo ob 90 letnici zveze, na odhod predsednika pa so se odzvali s suhoparno izjavo. Med drugim so sporočili da bo do nadaljnjega zvezo, kot to veleva statut, vodil podpredsednik Stane Oražem, sicer prvi človek Domžal.

Gruzijci slavili v Kopru
V sencih teh dogodkov je Slovenija na prijateljski tekmi v Kopru na prenovljeni Bonifiki presenetljivo z 1:2 izgubila proti Gruziji. Na novinarski konferenci po tekmi pa je bilo več govora o nepričakovanih dogodkih pred srečanjem, kot pa o nogometu. "Tak padec koncentracije je tudi posledica tega, kar se je dogajalo v zadnjem času,“ je od dveh neverjetnih napakah Bojana Jokića, ki so privedle do obeh zadetkov gostov, dejal selektor Matjaž Kek. "Slovenska reprezentanca je delovala dobro in je navduševala, ko so bile glave čiste in smo bili enotni. Danes sem zelo razočaran, pa ne zaradi poraza. Kar se je dogajalo v zadnjem času je bilo preveč,“ je vidno razočaran pripovedoval selektor.

"Tak odstop ni normalen"
"Ni normalno, da predsednik dve uri in pol pred tekmo odstopi. Ampak to je odraz stanja v zadnjem času. Dobro bi bilo, da bi se vsi streznili. Moramo se spraviti v red. Počasi imam vsega dovolj,“ je še dejal Kek in še dodal: "Morda je dobro, da sledi premor in se ne bomo videli dva meseca in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.