Šport > Nogomet
11 ogledov

Simiču izglasovana zaupnica

Ivan Simič bi moral na čelu NZS ostati do leta 2013, vendar je odstopil novembra
1/10
Nik Rovan
Glasovanje o zaupnici predsedniku Nanometer zveze Slovenije Ivanu Simiču se je napovedovalo kot rutina in tako je tudi bilo. 21 od 26 prisotnih delegatov je Simiča podprlo in s tem zavrnilo njegov odstop.

Predsednik Ivan Simič, ki je mesto predsednika Nogometne zveze Slovenije sprejel februarja 2009, je odstopno izjavo podal zaradi ostrih kritik slovenskih reprezentantov na njegov lik in delo. Ti so v začetku marca prišli navzkriž s predsednikom zaradi višine finančne nagrade, ki naj bi jo prejeli igralci ob uvrstitvi Slovenije na svetovno prvenstvo v JAR. Kot je znano, bodo nogometaši in strokovno vodstvo reprezentance za uvrstitev na SP v Južnoafriško republiko prejeli 5,2 milijona evrov.

Zagotovo pa se je z današnjim dnem končalo določeno obdobje, lahko bi rekel temperamentnega vodenja zveze. To je bilo obdobje sprememb in reorganizacije.
Ivan Simič

Simič je v svojem govoru na Brdu pri Kranju povedal, da se mu je zdelo logično in pravilno, da o njegovem nadaljnjem delu na vrhu nogometne zveze odločajo tisti, ki delajo v nogometu, se pravi delegati skupščine NZS. Simič je poudaril, da zveza od njegovega prihoda posluje transparentno, da bo njegovo dosedanje trinajstmesečno delo čez dva tedna ocenjeno na letni skupščini ter da se bo po svetovnem prvenstvu v JAR odpovedal plačani funkciji predsednika zveze. Po glasovanju pa je predsednik Simič dodal:

"Zaupnica mi je bila dana, tako da življenje teče naprej. Nadaljeval bom svoje delo z obstoječo ekipo. Zagotovo pa se je z današnjim dnem končalo določeno obdobje, lahko bi rekel temperamentnega vodenja zveze. To je bilo obdobje sprememb in reorganizacije; postavili smo temelje za naprej, na primer s pravilnikom o nagrajevanju igralcev. Zagotovo bo prihodnje obdobje vodenja zveze veliko bolj umirjeno." Skupščina NZS se je končala po dobri uri, saj razen delegata iz Murske Sobote Tuga Frajmana, ki si je vzel nekoliko več časa za kritiko dela predsednika, drugi delegati niso razpravljali in so raje svoje mnenje sporočili prek glasovnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.