Šport > Nogomet
19 ogledov

"Simuliranje je bilo smešno"

Rio Ferdinand je še eden od tistih, ki ni navdušen nad simuliranjem nogometašev Žurnal24 main
Nogometaša Manchester Uniteda Rio Ferdinand in Michael Owen sta prek Twitterja pokritizirala nogometaše Barcelone, zaradi simuliranja na prvi tekmi polfinala Lige prvakov proti Real Madridu.

El Clásico na prvi tekmi polfinala Lige prvakov še naprej skrbi za polnjenje časopisnih stolpcev. Na eni strani José Mourinho še naprej "bruha ogenj", na drugi pa se oglašajo tudi vsi ostali, ki so tako ali drugače povezani z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu. Med njimi sta tudi člana Manchester Uniteda, ki je v drugem polfinalu Schalke ugnal z 2:0, Rio Ferdinad in Michael Owen. Angleška zvezdnika rdečih vragov sta se oglasila prek Twitterja in pokritizirala nogometaše Barcelone zaradi simuliranja.

Robustni branilec je sprva obtožil Pedra za igranje v dvoboju z Alvarom Arbeloo. Posnetek je pokazal, da med njima ni bilo stika, medtem ko je Pedro držeč se za obraz kot pokošen padel na zelenico. "To simuliranje je bilo smešno. Mislite, da se bo Pedro ob ogledu posnetka vprašal: 'Zakaj sem to naredil?' Mislim, da se igralci ragbija posmehujejo nogometu," je zapisal Rio, ki ni mogel niti mimo izključitve Pepeja v 61. minuti omenjenega srečanja na Santiagu Bernabeu: "Če vidite, da me na nosilih odnesejo z zelenice, nato pa se čez nekaj trenutkov vrnem in začnem tekati po igrišču, vsem dajem dovoljenje, da me zrušijo z obema nogama."

Ferdinandu se je pri kritikah pridružil tudi njegov soigralec Michael Owen, ki je v nekoč nosil tudi dres Reala. "Poteza Alvesa zagotovo mnogih ni navdušila, saj bi v primeru, da bi nemudoma vstal, to bil le rumeni karton. No, navijači Barcelone bodo zadovoljni z njegovo potezo," je napisal napadalec.

Sodeč po prvih tekmah se bosta v finalu Lige prvakov 28. maja na Wembleyju očitno srečala ravno Manchester United in Barcelona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.