Šport > Nogomet
9 ogledov

Šimundža: "Za nas bo to uživanje"

Šimundža Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Gregor Katič
Februarske temperature bi na prvi tekmi lahko pomenile prednost za Maribor pred gostovanjem v Sevilli, je na ponedeljkovi novinarski konferenci po žrebu šestnajstine finala Evropske lige razmišljal Ante Šimundža.

Za vse člane Maribora se je v ponedeljek začel zaslužen oddih, ki ga je zaradi odpovedi ponedeljkove tekme z Udinesejem (megla na letališču) povsem zaznamoval žreb šestnajstine finala Evropske lige

Vijoličastim je zgodovinski prvi žreb izločilnih bojev kakšnega evropskega tekmovanja namenil špansko Sevillo, s katero se bodo v Ljudskem vrtu pomerili 20. februarja, čez teden dni pa še na povratni tekmi v Andaluziji.

"Za nas bo to uživanje"

"Nasprotnik je atraktiven, dvakrat je osvojil pokal Uefe, v moštvu imajo odlične igralce. Sevilla pomeni nekaj v Evropi, veliko je že dosegla. Za nas bo to uživanje v dveh tekmah, priznanje za garaško delo, priznanje, da prezimimo v Evropi. Priprave se bodo začele teden prej, kot je bilo sprva načrtovano, po ustaljenem ritmu, brez sprememb. Do takrat bomo opazovali Špance v neposrednih prenosih, da bomo dobili neko sliko," je na novinarski konferenci takoj po žrebu dejal Ante Šimundža.

"Žreb ni najtežji. Sevilla je v prvenstvu trenutno sedma, ne moremo reči, da nasprotnik ni zahteven, je pa dober, ima svoje ime, ni pa najtežji, lahko bi dobili tudi težjega. Z atraktivnostjo in samim nasprotnikom smo lahko zadovoljni. Lahko bi dobili šibkejšega ali močnejšega, vsak si je želel svojega, zdaj objokovati ali želeti drugega, je nepomembno. Iskali bomo, kar si vsi želimo."

Temperature morda tudi prednost

Dvakratni osvajalci pokala UEFA (2005/06 in 2006/07) so v sezoni 1945/46 osvojili tudi edini španski naslov, petkrat pa še španski kraljevi pokal. Na evropski ravni je Sevilla leta 2006 osvojila še evropski superpokal. Mednarodna zveza za nogometno statistiko in zgodovino (IFFHS) je ekipo leta 2006 in 2007 razglasila za najboljšo na svetu, kar je doslej v zaporednih letih uspelo le andaluzijskemu klubu.

"Ima ogromno reprezentantov in izkušenj. Težek tekmec bo, a moramo razmišljati, da smo mi pomembni, oni pa naj razmišljajo o sebi. Mogoče je kakovost Maribora proti Sevilli glede na tekmovanja, v katerih tekmujemo, nekoliko nižja, a naredili bomo vse, da jim otežimo življenje in se prikažemo v najboljši luči," je še dodal Šimundža.

"Priprave bodo podrejene Evropski ligi in domačemu prvenstvu. Na prvi tekmi si želim poln domač stadion, 20. februarja je v Španiji precej toplo, morda bomo zaradi tega malo v prednosti, če niso navajeni na tako nizke temperature. Tudi če bi prvo tekmo igrali v gosteh, bi za domačo razmišljal podobno. A najprej moramo narediti en korak, da lahko potem razmišljamo o drugem."

Mariborčani se bodo po novoletnih praznikih znova zbrali 3. januarja, ko bo sledil prvi zbor na tradicionalni večerji, nato pa bodo na sporedu priprave. Ekipa bo verjetno znova odpotovala v Turčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.