Šport > Nogomet
16 ogledov

Sir Alex: "Barcelona nas je uročila"

Javier Hernandez in Wayne Rooney nista prišla do izraza tako, kot bi si želel Fe Žurnal24 main
Trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson je po izgubljenem finalu Lige prvakov z Barcelono (1:3) priznal, da so bili Katalonci boljši, kot enega ključnih dejavnikov za to pa je navedel podaje.

"Barcelona nas je uročila s svojimi podajami. Nikoli nismo prav dobro nadzorovali Messija, ampak to ni uspelo že drugim. Nismo dovolj dobro zaprli sredine igrišča,“ je po izgubljenem finalu Lige prvakov proti Barceloni (1:3) potarnal trener Manchester Uniteda Alex Ferguson in priznal, da tokrat pač niso bili dorasli Kataloncem. Še več, kultni trener je dodal, da je tokratna Barcelona najboljše moštvo, proti kateremu je kdajkoli igral: "Da, to je najboljša ekipa, s katero sem se spopadel kot trener.“


Če pogledamo nazaj, nismo še nikoli igrali proti moštvu, kot je Barcelona. Prikazali so dober nogomet in si zaslužili zmago. Skušali smo pritiskati in občasno nam je uspelo. Pri zadetkih nismo zaprli njihovih igralcev.
Nemanja Vidić, kapetan Manchester Uniteda

Poslavlja se velikan
Vse prej kot takšen konec kariere si je želel znameniti vratar Manchester Uniteda Edwin van der Sar, ki je naskakoval svoj tretji evropski naslov. "Napravili smo dve, tri napake, za katere smo bili kaznovani," je po srečanju dejal Nizozemec: "Seveda ni prijetno izgubili, a Barcelona je imela lepše priložnosti.“

Kljub porazu v finalu je za van der Sarjem sijajna kariera v Ajaxu, Juventusu, Fulhamu in Manchesteru, ki se mu je pridružil leta 2005. "Ni vsakomur dano, da konča kariero na veličasten način. Rad bi se zahvalil vsem za krasne spomine, ki jih bom odnesel s seboj. Še se bomo srečali,“ sporoča 40-letnik.

Naslednik je de Gea
"Edwinu želimo vse najboljše. V Manchestru je za njim izjemno obdobje, prav tako pa je napravil spoštovanja vredno kariero,“
je odhajajočega van der Sarja, ki naj bi si zdaj vzel leto premora, pohvali trener Ferguson. Ta je sicer že našel zamenjavo – Španca Davida de Geo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.