Šport > Nogomet
13 ogledov

Sir Alex: "Mancini se smili samemu sebi"

Ferguson Manchester United Reading pokal FA Cup EPA
Manchestrska rivala igrata šele v nedeljo, United v prvenstvu pri Stoku, City v polfinalu pokala FA proti Chelseaju, a tudi to ni ustavilo obeh trenerjev, da si ne bi še n-tič izmenjala nekaj besed prek medijev. Tokrat je udaril Sir Alex Ferguson, ki je v komentarju besed Roberta Mancinija dejal, da se Italijan verjetno le smili samemu sebi.

Nedavni komentar Roberta Mancinija, trenerja Manchester Cityja, da se angleški tekmeci bojijo Manchester Uniteda, je le dočakal odziv. Varovanci Sira Alexa Fergusona imajo pred zaključkom Premier League kljub porazu proti Cityju v zadnjem kolu ogromnih 12 točk prednosti, razlika pa bi se lahko v nedeljo še povišala, saj bodo sinje modri počivali, ker na Wembleyju igrajo polfinale pokala FA proti Chelseaju.

Mancini je v letošnji sezoni že večkrat skušal zmanjšati uspeh rdečih vragov, ki bodo zagotovo osvojili rekordni 20. naslov prvakov, poleg tega, da je Italijan celo leto ponavljal, da je razlog za njihov uspeh Robin van Persie, pa je nazadnje še dejal, da proti Unitedu preveč ekip igra s strahospoštovanjem. Ferguson je takšne očitke odločno zavrnil.

"To je popoln nesmisel. Mogoče se je malce smilil samemu sebi ali kaj takega," je dejal Ferguson. "Vsem nam je jasno, da je angleški nogomet najbolj pošten na svetu in tako je že mnogo let. Pri Norwichu je bila v letošnji sezoni energija, ki sta jo potrošili obe ekipi, fenomenalna. Pretekli so sto milj. To je primer Premier League. In tekma z Readingom, ko je bilo 3:2 sem mislil, da jih bomo dobili 30. V letošnji sezoni sem gledal veliko tekem, ko sem si rekel: 'Ali se trudijo?' Seveda se trudijo. Te ekipe imajo 3.000 navijačev, ki jih podpirajo doma in v gosteh. Ni govora, da bi prišli na Old Trafford in se ne bi potrudili. To velja tudi za Etihad, Stamford Bridge, Emirates ali Anfield. Takšna je narava angleškega nogometa."

Owen bi lahko bil igralec svetovnega kova

Sta pa se Mancini in Ferguson strinjala glede svojih pogledov na prijateljski tekmi v poletnem terminu, ko bosta City in Chelsea gostovala v ZDA, tekmi v St. Louisu in New Yorku pa se prekrivata s prijateljskima tekmama Anglije proti Irski in Braziliji.

"Bil sem presenečen, ko sem videl, da igrajo dve tekmi," je priznal Ferguson. "Verjetno le zato, ker bodo imeli od tega nekakšne finančne koristi. To sta dva najbogatejša kluba. Očitno potrebujejo denar. Jaz tega ne bi storil, moram priznati. Igralci se morajo spočiti ob koncu sezone."

Tudi Mancini je priznal, da takšne tekme po koncu sezone "niso zanj", in da igralci po koncu napornega leta potrebujejo nekaj oddiha. Ferguson je na drugi strani dodal, da je podobna preobremenitev zavrla (in potencialno uničila) kariero njegovega bivšega varovanca Michaela Owna.

"Vedno menim, da je najboljši čas za fizični razvoj mladih igralcev poleti, ko se pokaže sonce," je dejal Ferguson. "To je dejstvo, ker glavnina rasti pri mladih ljudeh požene ravno poleti. Ampak veliko teh mednarodnih turnirjev, U-17 in U-18, U-19 in U-21, je vedno poleti. Vedno sem menil, da če bi Michael Owen dobil primeren razvoj, potem bi bil absolutno igralec svetovnega kova. Ampak leta 1997 je imel v Maleziji en mesec mladinskega turnirja. Mi smo imeli tam dva igralca in jima dali mesec dni prosto, ko sta se vrnila. Michael je prišel nazaj in bil naslednji teden v ekipi Liverpoola, nato pa je igral na svetovnem prvenstvu naslednje poletje. Igralce moraš poleg tehničnega razviti tudi fizično, ti turnirji pa niso vedno primerni."

Komentarjev 2
  • JackD 11:23 13.april 2013.

    Malce napačna izbira besed, SAF. Ang nogomet je najbolj izenačen. Ekipe so izenačene (kvalitetno). Pošten pa pač ni. In dokler bo "najboljši" angleški sodnik Howard Webb, in bo več kot pol odbora FA navijačev Uniteda (s predsednikom na čelu), bo žal ako kot je.

  • Avatar care
    care 11:18 13.april 2013.

    Chelsea v polfinalu pokala FA igra proti Chelseaju...pa vi ste neverjetni ŽURNAL24 hahahahaha