Šport > Nogomet
12 ogledov

Sir Alex nad prijateljske, Mancini bi premor

(Manchester United : Manchester City) Roberto Mancini Alex Ferguson EPA
Trenerja obeh klubov iz Manchestra, Sir Alex Ferguson in Roberto Mancini, sta v petek izrekla nekaj kritik na račun napornega razporeda, ki od nogometašev vsako sezono zahteva vse večje napore. Medtem, ko je Ferguson okrcal razporeditev reprezentančnih prijateljskih tekem, se je Mancini zavzel za to, da bi na Otoku uvedli zimski premor.

Sir Alex Ferguson je na novinarski konferenci na ta način odgovoril angleškemu selektorju Royu Hodgsonu, ki je v eni izmed izjav namignil na to, da se klubi preveč vmešavajo v reprezentančne akcije, saj naj bi slednje videli le kot počitnice za igralce, s tem pa naj bi škodovali ambicijam izbranih vrst. Trener Manchester Uniteda je prepričan, da je situacija ravno obratna.

"Menim, da morate pogledati drugo stran, mednarodni nogomet se vmešava v ambicije klubov, za začetek s prijateljskimi tekmami," je dan po javnem nastopu Hodgsona na novinarski konferenci dejal Ferguson. "Igrajo prijateljsko tekme v sredo, preden se začne sezona, to pa delajo že v zadnjih desetih letih. Povejte mi, v čem je smisel?

Hodgson sicer ni poimensko izpostavil nobenega kluba, je pa nedavno reprezentanco zapustil ravno Unitedov član Rio Ferdinand, češ da se njegov program treningov ni ujemal s klubskim, namesto kvalifikacij za svetovno prvenstvo in tekem s San Marinom ter Črno goro pa je Ferdinand s klubom odpotoval v Katar.

Izgovorov ni več

"Skrbi me, da klubi potrebujejo mednarodni nogomet, ampak velika škoda bi bila, da bi predlagali, da bi mednarodni nogomet ponižali na nižjo raven, ker imajo klubi za cilj Ligo prvakov in prvenstva," je v četrtek na javnem forumu ravno v Manchestru dejal Hodgson.

"Te reprezentančne premore vidijo kot desetdnevni oddih, ki ga med sezono ne dobiš vedno. Skrbi me, da smo krivi tega, da smo sprejeli reprezentančni premor tako, da lahko damo igralcu deset dni prosto, da gre lahko v Dubaj. Premor bi še vedno rad videl kot čas, ko grejo igralci igrat za svoje reprezentance, kot pomemben čas. Če si trener kluba, potem nimaš izgovorov. Uefa je temu naredila konec, s tem ko je končala to debato in prijateljske tekme postavila v jasno definirane datume, zato lahko povsem brez težav načrtuješ svoj čas. Če tvoji igralci potrebujejo premor, potem ni nujno, da se mora to zgoditi med reprezentančnim premorom. Lahko se zgodi v kakšnih 40 tednih v letu, ko so pri klubih."

Italijan za zimski premor

Roberto Mancini, trener Manchester Cityja, je malce kasneje podal svoj predlog glede načrtovanja sezone in znova pozval vodilne v angleškem nogometu, da razmislijo o zimskem premoru, ki je praksa v številnih evropskih ligah.

"Menim, da bi morali imeti premor decembra ... Ker igramo veliko tekem," je dejal Mancini. "Ko se bodo odločili dati igralcem en teden prosto v decembru, bo to dobro za klub in reprezentanco."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.