Šport > Nogomet
17 ogledov

Sir Alex v svojo idealno postavo uvrstil le Irwina

Mendieta Scholes Irwin Manchester United Valencia Liga prvakov EPA
Legendarni trener Sir Alex Ferguson se je na promocijski turneji svoje razvpite avtobiografije tokrat ustavil v rodnem Glasgowu, kjer ni želel izbrati svoje najmočnejše enajsterice.

Sir Alex Ferguson je ob druženju z rojaki in sokrajani dejal, da je "nemogoče" povsem zagotovo izbrati idealno enajsterico Manchester Uniteda, ki bi jo sestavljali nogometaši iz časa njegove 26-letne vladavine na Old Traffordu.

Je pa Ferguson priznal, da bi zagotovo na levem boku obrambe računal na irskega branilca Denisa Irwina, s katerim je v 12 letih sodelovanja osvojil sedem naslovov angleškega prvaka, tri pokale FA, Ligo prvakov in Pokal pokalnih zmagovalcev.

Izbira med napadalci nemogoča

"Ljudje te sprašujejo: 'Katero je bilo tvoje najboljše moštvo pri Manchester Unitedu?' To je absolutno nemogoče," je besede škotskega upokojenca prenesel portal Sundayworld.com. Ferguson je sicer namignil, da bi lahko poleg Irwina v njegovi najboljši postavi igral tudi Cantona.

"Če pogledate samo napadalce, ki sem jih imel, če grem nazaj do (Briana) McClairja, (Marka) Hughesa, (Andyja) Cola, (Érica) Cantonaja, (Ruuda) Van Nistelrooya, (Louisa) Sahaja, Oleja Gunnarja Solskjærja, (Dwighta) Yorka, Teddyja Sheringhama. Potem pa do današnjih članov - Wayna Rooneyja, (Robina) Van Persieja, Chicharita (Javierja Hernándeza, op. a.). Kako lahko izbereš iz tega? Cantona in še kdo, mogoče?"

Tudi Ronaldo "visi"

Ferguson je Cristiana Ronalda v avtobiografiji označil za "najbolj talentiranega" nogometaša, ki ga je imel čast voditi, čeprav tudi Portugalca ni želel zagotovo uvrstiti med najboljših enajst.

"Na sredini igrišča bi bilo verjetno lažje, ker imate (Roya) Keana, (Bryana) Robsona in (Paula) Scholesa. Bili so fantastični igralci in tudi (David) Beckham, Ronaldo in (Ryan) Giggs," je nadaljeval Sir Alex in prešel na obrambo, kjer ga je očitno najbolj navdušil Irec Irwin, ki ga je leta 1990 za 625.000 funtov pripeljal iz Oldham Athletica.

Ena napaka v desetih letih za oceno 8 od 10

"Pošteno povedano bi rekel, da bi bil Denis Irwin edini zagotovo v ekipi. Klical sem ga 'osem od desetih'. Na eni od tekem na Highburyju je slabo podal nazaj in v zadnji minuti je (Dennis) Bergkamp prestregel žogo in zabil. Po tekmi sem pred mediji slišal: 'Gotovo ste razočarani zaradi tiste podaje nazaj?' Rekel sem: 'No, ena napaka v desetih letih ni slaba.' Bil je neverjeten igralec," je iz Glasgowa še sporočil Fergie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.