Šport > Nogomet
0 ogledov

Šišić: Izida ne bom napovedal

sisicslovenija1_main_despot Žurnal24 main
Pirej živi v velikem pričakovanju nocojšnjega obračuna s Chelseajem. Domači trener Panagiotis Lemonis računa tudi na novopečenega slovenskega reprezentanta Mirnesa Šišića.
Pred vami je prva tekma osmine finala Lige prvakov. Bi jo lahko označili za naj tekmo vaše kariere?
Zagotovo bo to ena od največjih tekem v moji dosedanji karieri. Vzdušje bo izjemno, stadion bo poln. Chelsea je zagotovo favorit, vendar bomo doma dali vse od sebe, da bomo zadovoljili zveste navijače in iztržili čim boljši rezultat.

O tekmecu verjetno ni treba izgubljati besed ...

Vemo, da so bili nekaj časa odsotni Dider Drogba, John Obi Mikel in Michael Essien, ki so igrali na afriškem pokalu narodov. Ne bo niti Ševčenka. Vendar morate vedeti, da ima Chelsea številne kakovostne igralce, ki lahko zaigrajo v vsakem trenutku. Pri nas je malce drugače. Imamo morda 15 igralcev, ostali pa so mladi fantje. A to niti ni pomembno. V tej sezoni je Olympiacos v Ligi prvakov igral zelo dobro in na domačem igrišču še ne pozna poraza.

 
S kakšno taktiko boste poskušali presenetiti angleškega velikana?
Pomembno je, da ne dobimo gola. Na priložnosti bomo prežali iz protinapadov. Mislim, da v zadnjih tekmah Chelsea ne igra v taki formi kot pred časom. Je pa zagotovo Liga prvakov drugačno tekmovanje kot domače prvenstvo. Zagotovo bo odločala druga tekma.

Imate izjemno vročekrvne navijače. Čutite kak dodaten pritisk?

Smo pod velikim pritiskom, kar se tiče domačega prvenstva. V Ligi prvakov pa smo cilj izpolnili. Uvrstili smo se med najboljših 16, vse kar bo več, pa bo zelo velik uspeh.

V kakšni formi je trenutno Olympiacos?
Klub je v rahli krizi, kar se prvenstva tiče. Zadnej tekme dobivamo s po 1:0. ne igramo posebej dobro. Ampak ponavljam, Liga prvakov je posebno tekmovanje.

V kakšni formi pa ste vi?
Sam sem dobro pripravljen. Zadnjo tekmo v nedeljo sem zaradi kartonov sicer izpustil, za Chelsea pa bom nared.

Ste se s trenerjem že kaj pogovarjali o vaši vlogi na tej tekmi?
Ne, nič nismo še govorili na to temo. V nedeljo namreč nismo trenirali, ker je Atene zajel sneg in je tu zavladala zmeda. Ljudje dolgo niso videli snega in niso vedeli, kaj naj naredijo. Skoraj vse je zaprto. V ponedeljek pa je že posijalo sonce in stanje se počasi normalizira.

 

Preberi še

Cimerotičeva bitka z nogometnimi agenti
Kaj menite o združevanju Interblocka in Olimpije?

S katerim zvezdnikom Chelseaja pa želite po koncu osmine finala zamenjati dres?
V bistvu to niti ni pomembno. Kdorkoli že bo, bom zadovoljen.

Si upate napovedati razplet prve tekme?

Tega ne bom napovedal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.