Šport > Nogomet
159 ogledov

Šiškarji prizadejali hud udarec Olimpiji

Jorge Silva Profimedia
Nogometaši Olimpije so v 18. krogu Prve lige iztržili le točko na mestnem obračunu z Bravom (1:1) in imajo s tekmo več zdaj sedem točk zaostanka za vodilnimi Celjani.

Olimpija je na težki zelenici v Stožicah, ki so jo za igro primerno vzdrževalci naredili tudi s peskom, gostila mestnega tekmeca Bravo. Proti ekipi, ki ji predvsem v Šiški povzroča velike preglavice, je morala igrati brez kaznovanih Davida Sualeheja, Nemanje Motike in Ahmeta Muhamedbegovića.

V prvem polčasu so branilci naslova pokazali več v polju, vendar so bili slabi pri zaključkih akcij, v drugem so prišli do vodstva, a je Šiškarjem uspelo v izdihljajih tekme priti do točke. Olimpija ostaja na drugem, Bravo pa na petem mestu lestvice.

Olimpija je odločneje začela tekmo, medtem ko so bili Šiškarji sprva precej previdni. Zeleno-beli so si priigrali nekaj obetavnih akcij, vendar pravega, nevarnega strela ni bilo, tudi Diogo Pinto je preslabo sprožil iz najbolj nevarne akcije z dobrih 10 metrov. Bravo se je osredotočil bolj na protinapade, a teh ni bilo posebej veliko, praviloma so pravočasno posredovali tudi Olimpijini branilci.

Ob pritisku Olimpije, ta je imela skoraj 70-odstotno posest, pa so en protinapad dočakali v 36. minuti, a se je končal s kotom, po tem pa je iz bližine z glavo zgrešil Nemanja Jakšić. Pritisk Brava, ki v prvem polčasu ni sprožil nobenega strela v okvir vrat, se je po teh akcijah nadaljeval nekaj minut, vendar so zeleno-beli hitro spet prevzeli pobudo.

Večinoma so podajali s krilnih položajev v kazenski prostor, vendar nenatančno. Malce nenatančen pa je bil s približno 20 metrov tudi Diogo Pinto po kotu v 45. minuti, žogi je smer za malce, a odločilno, spremenil Lan Štravs.

Šiškarji so odločneje začeli drugi polčas, tako da je bila igra bolj enakovredna kot v večini prvega dela, še naprej pa so manjkale prave akcije in streli, ki so bili ali nenatančni ali jih je obramba blokirala. V 62. minuti pa je imel Bravo dotlej najlepšo priložnost, ko je po kotu z desne strani Matej Poplatnik s strelom z glavo zadel vratnico.

Tri minute pozneje je na drugi strani streljal Raul Florucz z roba kazenskega prostora, Matija Orbanić pa je žogo ujel. V 76. minuti pa je moral vendarle po žogo v mrežo, saj ga je za vodstvo domačih s 14 metrov ugnal Redi Kasa.

V 85. minuti je do novega strela prišel Timi Max Elšnik, a meril po sredini vrat, natančnejši pa je bil na drugi strani Matej Poplatnik v 86. minuti, ko je svoj šesti gol sezone dosegel s strelom z glavo s 13, 14 metrov in izid poravnal na 1:1. V zadnjih minutah je domača ekipa spet bolj pritiskala, a neuspešno.

Olimpija bo v 19. krogu v nedeljo gostovala v Kopru, Bravo pa bo gostil Rogaško.

Mura - Rogaška 3:1 (1:1)

Izbranci Vladimirja Vermezovića so se po enem mesecu le veselili nove zmage, ki je bila hkrati šele druga na domačem terenu v tej sezoni. Za Sobočane se je tekma slabo začela, a jim je nato uspelo pripraviti preobrat, tudi ob dejstvu, da so cel drugi polčas igrali z igralcem več. Mura ostaja sedma, a se je šestouvrščenim Domžalam približala na točko. Rogaška pa po 12. porazu ostaja zadnja, le po 1. in 10. krogu je bila predzadnja.

Slatinčani so povedli v osmi minuti. Po kotu z leve strani je Petar Čuić žogo z glavo podaljšal na drugo vratnico, tam pa se je znašel Nejc Gradišar in iz bližine vpisal svoj peti gol sezone. Sobočani pa so hitro odgovorili, v 15. minuti je po lepi akciji, s katero so domači izigrali gostujočo obrambo, iz bližine zadel Dardan Shabanhaxhaj, za katerega je bil to sedmi gol sezone in je drugi na lestvici strelcev.

V 20. minuti je imel Shabanhaxhaj novo lepo priložnost, ko je žogo poskusil poslati čez Roka Vodiška, a je slednji dobro posredoval. Ta je žogo ujel tudi po "škarjicah" Filippa Tripija. V 24. minuti je sodnik Božo Kondić sprva pokazal na belo točko za Muro, ko je domnevno Thalissona žoga zadela v roko, a je po ogledu posnetka svojo odločitev preklical.

Shabanhaxhaj pa je spet nevarno meril v 30. minuti, a je žoga končala v kotu. Rogaška, ki je imela še eno obetavno akcijo prek Gradišarja, je ob koncu prvega polčasa ostala z igralcem manj na igrišču, saj je drugi rumeni karton dobil Emanuel Mihalić.

Slatinčane je tako v drugem polčasu čakalo težko delo, že v prvem so bili pri žogi zgolj tretjino časa. Sprva so celo izpeljali še eno nevarno akcijo, so pa v 54. minuti Sobočani prišli do vodstva, ko je po Shabanhaxhajevi podaji z desne strani z glavo zadel Nikola Jovićević, sicer podajalec prvi prvem zadetku.

Prav Jovićević je v 59. minuti še enkrat streljal z glavo, a takrat Vodišek ni imela težkega dela. Pozneje je bilo dogajanje mirnejše, v 80. minuti pa je v vse gostejši megli domača zasedba povečala prednost, ko je Amadej Maroša po podaji Žana Trontlja z desne strani zadel ob drugi vratnici za končnih 3:1.

Mura bo v 19. krogu v nedeljo gostila Domžale, Rogaška pa bo gostovala pri Bravu.

* Izidi, 18. krog:
- torek, 5. december:
Kalcer Radomlje - Celje   0:4 (0:0)

- sreda, 6. december:
Aluminij - Domžale        0:5 (0:2)
Koper - Maribor           3:3 (2:2)

- četrtek, 7. december:
Mura - Rogaška            3:1 (1:1)
Olimpija - Bravo          1:1 (0:0)

- lestvica:
 1. Celje            17 13  2  2  38:12  41
 2. Olimpija         18 10  4  4  34:23  34
 3. Koper            17  8  6  3  29:19  30
 4. Maribor          18  8  4  6  28:21  28
 5. Bravo            18  7  5  6  24:24  26
 6. Domžale          18  7  2  9  29:27  23
 7. Mura             18  6  4  8  20:27  22
 8. Kalcer Radomlje  18  4  4 10  16:30  16
 9. Aluminij         17  4  3 10  19:31  15
10. Rogaška          17  3  2 12  13:36  11
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.