Šport > Nogomet
20 ogledov

Škandal na tekmi v Villarrealu: Jokić vdihoval solzivec

Villarreal Ceta Vigo Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Slovenski reprezentant Bojan Jokić se je na sobotni večerni tekmi med Villarrealom in Celto počutil kot protestnik na Tahrirju. Tekmo na stadionu El Madrigal je namreč prekinil "navijač", ki je na zelenico vrgel solzivec.

Dve minuti in pol pred koncem tekme med Villarrealom in Celto Vigom (0:2), je na zelenico stadiona El Madrigal s tribune priletela pločevinka solzivca. Slovenski reprezentant Bojan Jokić je imel skupaj z ostalimi nogometaši na igrišču težave z vidom, dim pa je oteževal tudi dihanje, zaradi česar je sodnik Fernández Borbalán tekmo za skoraj pol ure prekinil.

Številni navijači, ki so čutili posledice dima, so začeli zapuščati stadion, ki se je v le nekaj minutah izpraznil, tribune pa so samevale tudi po tem, ko sta se obe ekipi vrnili na igrišče. Takrat je končni rezultat postavil Nolito. Odgovorni v španski ligi zdaj preverjajo sodnikov zapisnik, po katerem bodo določili kazen "rumeni podmornici".

Predsednik: "To je storil nekdo, ki želi škodovati Villarrealu"

"Villarreal obžaluje in obsoja ta dogodek. Verjamemo, da je ta vandalizem storil nekdo od zunaj," je na hitro organizirani novinarski konferenci dejal predsednik Villarreala Fernando Roig. 

"To je živalsko. Nekdo je to storil s hodnika in nato zbežal. Policija pregleduje posnetke. Prišel je, programirano, naredit škodo Villarrealu. Želel je storiti škodo kar tako. Solzivec je podoben tistemu, ki ga uporabljajo pri protestih, a policija pravi, da ni njihov. Sankcije? Ne more se zgoditi, da bi zaprli stadion. Ti navijači že dalj časa kažejo, kdo so."

Villarreal jo bo v najboljšem primeru odnesel s kaznijo 600 evrov, hujši prestopki se kaznujejo z zaprtjem od ene do treh tekem in 3000 evri kazni, najhujša kazen pa je zaprtje tribun za štiri tekme in denarna kazen 30.000 evrov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.