Šport > Nogomet
671 ogledov

Škandal na TikToku: klub se norčuje iz svojega zvezdnika

Victor Osimhen Epa
Zvezdniški napadalec Napolija Victor Osimhen resno razmišlja o tožbi zoper italijanskega prvoligaša zaradi spornega posnetka, ki je bil objavljen na uradnem TikTok računu kluba.

Roberto Calenda, agent nigerijskega nogometnega reprezentanta Victorja Osimhena v italijanski serie A, je zagrozil s tožbo proti Napoliju, potem ko se je klub norčeval iz njega na družbenih omrežjih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napoli je na TikToku delil videoposnetek, ki prikazuje napadalca, kako je zgrešil enajstmetrovko proti Bologni.

Victor Osimhen | Avtor: Epa Epa

Videoposnetek so pri Napoliju opremili s popačenim glasom, ki moleduje za to, da bi izvajal strel z bele pike, nato pa zgreši enajstmetrovko. Sporni video so kasneje umaknili. Za objavo videa naj bi stala oseba, ki je v klubu zadolžena za komuniciranje z mediji.

Osimhen | Avtor: Profimedia Profimedia
"Pridržujemo si pravico do pravnih ukrepov za zaščito javne podobe Victorja," je Calenda zapisal na omrežju X. "Kar se je zgodilo na uradnem profilu Napolija na platformi TikTok, ni sprejemljivo. Lahko povzroči zelo resno škodo igralcu, ki že trpi zaradi gonje v medijih in lažnih novic."

Pred časom so se v neapeljskem klubu iz svojega prvega napadalca že rogali zaradi pričeske in ga primerjali s kokosom.

Nigerijski reprezentant Osimhen se je poleti 2020 pridružil Napoliju, ki je za Nigerijca zapravil največ v zgodovini kluba. Prestop je bil z vsemi dodatki vreden 81,3 milijona evrov. Napadalec je bil v pretekli sezoni ključnega pomena, da je klub iz Neaplja osvojil prvi naslov v serie A po 33 letih, ko je v 32 ligaških nastopih dosegel 26 golov.

Štiriindvajsetletnik, ki so ga poleti povezovali s prestopom v Chelsea in Manchester United, je od začetka sezone v šestih nastopih dosegel tri zadetke.

Državno tožilstvo v Rimu je sicer v torek sporočilo, da je predsednik Napolija Aurelio de Laurentis v preiskavi zaradi lažnih računovodskih izkazov ob rekordnem prestopu Osimhena iz Lilla pred tremi leti, so poročali italijanski mediji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.