Šport > Nogomet
21 ogledov

Škandal: Nova napadel svojega vratarja

Novaković je našel nekaj strelske forme pri Kölnu. (Foto: Reuters) Reuters
Köln se je v petek na sosedskem derbiju proti Borussi Mönchengladbach predstavil v izjemno slabi luči in pred svojimi gledalci po zelo bledi igri klonil z 0:3. Poškodovani Milivoje Novaković pa je že med polčasom pred mikrofonom sky.de javno okrcal vratarja Michaela Rensinga. Trener je slovenskemu reprezentantu stopil v bran, soigralci pa so nad "javnim pranjem perila" ogorčeni.

"Rensing bi lahko bolje predvideval, kaj se bo zgodilo. Lahko bi ubranil oba strela," je Milivoje Novaković izrekel med polčasom srečanja proti Borussii iz Mönchengladbacha, ko je njegov Köln že zaostajal z 0:2, in poskrbel za nemalo razburjenja. Soigralci so naravnost ogorčeni nad besedami Nove, medtem ko je norveški strokovnjak na klopi kozličkov Stale Solbakken stopil na stran Slovenca.

"To je nespoštljivo in ni prav. Z Novo se bom o tem resno pogovoril," je napovedal napadeni Michael Rensing, ki je v Köln prišel iz Bayerna. "To je nekaj, kar moramo rešiti v slačilnici. Ni dobro, da v javnosti tako govoriš o svojih soigralcih," pa je dodal kapetan Lukas Podolski. Na stran vratarja se je postavil tudi ljubljenec domačih navijačev in nemški reprezentant Christian Eichner: "To se v moštvenih športih ne bi smelo dogajati."

Povsem drugače pa se je na besede Nove odzval Solbakken, pri katerem je Slovenec očitno odlično zapisan, saj ni omenjal denarne kazni ali vsaj ustnega opozorila. "Zagotovo je Nova mislil najboljše," je dejal Norvežan. Novaković, ki zaradi poškodbe ne igra že dalj časa, je z dovoljenjem kluba trenutno v Sloveniji, ker mora urediti nekaj "osebnih zadev". Zelo zanimivo pa bo videti, kako ga bodo po izrečenem sprejeli razburjeni soigralci. Z verbalnim napadom na soigralca si zagotovo ni naredil usluge.

Nad stališčem Solbakkna, ki je stopil v bran Novakoviću, so začudeni tudi navijači. Strateg je namreč kaznoval Sascho Rietherja, ki je po dvoboju z Borussio zmajeval z glavo. Kot pravi Solbakken, je Riether s tem škodoval ugledu ekipe, ker naj bi s tem javnosti pošiljal slabe signale. V mestu s čudovito katedralo bo očitno še zelo vroče. Zaradi slabih rezultatov in tudi zaradi Milivoja Novakovića ...

Komentarjev 4
  • doomchi 15:04 28.november 2011.

    Katja, da nisi ti prizadeta. Pa nevem kdo ti je dal v kuhno računalnik. Kako zgago pa dela Zahovič v Mariboru? ;)

  • Katja Lovšar 14:26 28.november 2011.

    Doomchi da nisi ti ta ku je prizadeti...še parkrat preberi kai je toti vladek napiso pa boš mogoče razumeu !!!

  • doomchi 13:25 28.november 2011.

    @vladekmoraš bit pa res prizadet da greš novakoviča in zahoviča primerjat.