Šport > Nogomet
71 ogledov

Škandal: sodniki pristranski do Barçe?

barcelona sodnik neymar EPA
Špansko nogometno ligo je pretresel škandal, ki ga je z odmevnim razkritjem zakuhal eden od linijskih sodnikov na prihajajoči tekmi Real Madrida in Barcelone.

Španski nogomet pretresa domnevni poskus prirejanja izidov, za katerim naj bi stal sodniški komite.

sodnik cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Zgodbo je v javnost lansiral eden od predhodno določenih linijskih sodnikov, ki trdi, da je prejel klic prav tako predhodno določenega glavnega sodnika, ki mu je posredoval napotke sodniškega komiteja, naj na naslednjem El Clásicu sodi v korist Real Madrida.

Sodniška ekipa za obračun večnih rivalov, ki bo na sporedu 21. novembra, še ni uradno potrjena.

Incident naj bi zakuhal Jose Angel Jimenez Munoz de Morales, član sodniškega komiteja, ki naj bi poklical neznanega linijskega sodnika, čigar identiteta ostaja skrivnost, in ga pozval k pristranskemu sojenju v korist kraljevega kluba. Delilec pravice je obtožbe kategorično zanikal. ''Nimam pojma, od kod takšne informacije. Kot iz romana Franza Kafke,'' je zatrdil Munoz de Morales.

Diego Simeone, trener Atlético Madrida, je v začetku sezone dvignil veliko prahu z izjavo, da se bo Real letos sprehodil do naslova španskega prvaka. ''Liga je nevarno pripravljena za zmago Real Madrida. Madrid ne more osvojiti samo enega naslova v sedmih letih. Težko verjamem, da bi letos zmagal kdo drug,'' je pomenljivo izjavil ''Cholo''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.