Šport > Nogomet
16 ogledov

Škandal v Španiji: igralec prve lige dopingiran

Dani Benitez Granada Liga BBVA Španija prvenstvo Reševalni pas/Twitter
Nogometašu španskega prvoligaša Granade Daniju Benítezu grozita kar dve leti prepovedi igranja, potem ko so v njegovem vzorcu po domači tekmi z Betisom našli sledi kokaina.

Dani Benítez, kmalu 27-letni vezist Granade, je padel na dopinškem testu po ligaški tekmi z Betisom 16. februarja, poroča španski dnevnik AS. Benítez, ki je bil na omenjeni tekmi (1:0) izključen, je kot rezervist vstopil v 60. minuti in na zelenici zdržal le 16 minut, ko je grobo in povsem nepotrebno pokosil Nona in zaradi nove neumne poteze požel precej kritik domačih navijačev in španske javnosti.

Benítezu po prvih ocenah poleg denarne grozi tudi huda "nogometna" kazen – počival bi lahko kar dve leti. Sloviti primer romunskega napadalca Adriana Mutuja se je pred leti sicer končal s sedemmesečno kaznijo, potem ko je Romun priznal napako, skozi prste pa so mu pogledali tudi zato, ker je kokain užival "rekreativno", brez želje po boljših dosežkih v športu. Njegov takratni klub Chelsea ga je nemudoma suspendiral.

Benítez ima z Granado še enoletno pogodbo, klub pa mu je ob strani stal že ob enem hudem incidentu, ki se je končal s trimesečno kaznijo za problematičnega levičarja. Na domači tekmi z Real Madridom je namreč pred dvema sezonama v glavo s plastenko izotonične pijače zadel sodnika Closa Gómeza.

Prekršek Beníteza za rdeči karton na tekmi, po kateri so mu našli sledi kokaina (povezava vas bo preusmerila na YouTube – kliknite napis Glejte v YouTubu):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.