Šport > Nogomet
71113 ogledov

Škandalozna razkritja po porazu PSG-ja, na potezi Čeferin

Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) bi lahko na pobudo pariškega velikana raziskala incident, v katerega je bil vpleten glavni sodnik na tekmi Manchester Cityja in Paris Saint-Germaina.

Sodnik povratne tekme polfinala nogometne lige prvakov med Manchester Cityjem in PSG (2:0) Björn Kuipers je s kletvicami žalil igralce pariškega kluba, sta v torek zvečer povedala nogometaša PSG Ander Herrera in Marco Verratti. Odzval se je tudi športni direktor PSG Leonardo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Španec Herrera je po tekmi za RMC Sport dejal, da je sodnik s kletvico naslovil Leandra Paredesa. "Če to rečemo mi, če to izjavi igralec, ga takoj doleti tri ali štiri tekme suspenza," je o obnašanju nizozemskega sodnika dodal Herrera.

Kletvico pa naj bi Kuipers namenil tudi Verrattiju, ki je o tem spregovoril po tekmi. "Če bi jaz to rekel, bi takoj dobil deset tekem kazni," je dejal.

di maria | Avtor: Epa Epa
Odzval se je tudi športni direktor PSG Leonardo. "Pogovarjali smo se o tem, mislim, da ste našli posnetke. Tako jasno je, kaj je izjavil sodnik, da tega ne komentiram," je dejal Brazilec o trditvah o neprimernem obnašanju nizozemskega sodnika.

"To je škoda, način ... Ne želim, da bi se ob našem izpadu pogovarjali o vprašanju sodnika, vendar mislim, da je bilo veliko situacij, ki jih morda sodnik ni dobro rešil," je dodal Leonardo.

Medtem pa trener PSG Mauricio Pochettino ni želel izgubljati besed o tej temi: "Verratti in Ander sta to povedala na televiziji, treba jima je verjeti, kar sta nam povedala. Toda danes je najpomembneje, da nismo v finalu. O teh žaljivkah sam nisem slišal ničesar, Uefa bo morda preiskala primer, vendar to ni izgovor za nas."

Sinoči so nogometaši Manchester Cityja postali prvi finalisti lige prvakov, potem ko so na povratni polfinalni tekmi premagali Pariz Saint-Germain z 2:0 (1:0). Prvi obračun so v Parizu dobili Angleži z 2:1.

pochettino | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • Avatar Mirko
    Mirko 17:26 05.maj 2021.

    Slab zgled za šport

  • Pbrdbo2 12:58 05.maj 2021.

    Mnenja sem, da je PSG igral zelo slabo, pa še sreča- športna mu je obrnila hrbet. O pa drugič bolje

  • Smučar1 11:12 05.maj 2021.

    Gledal tekmo ! Ne verjamem !