Šport > Nogomet
20 ogledov

Skomina bo sodil Realu!

Jose Mourinho zaupa v kvalitete svojega rojaka. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Torki in srede bodo spet čas za Ligo prvakov. Stavnice največ možnosti pripisujejo Barceloni, Realu in Chelseaju. José Mourinho lovi tretji naslov s tretjim klubom. Sodil mu bo Slovenec Damir Skomina.
Moja velika ambicija pa je postati prvi trener, ki bo naslov osvojil s tremi različnimi klubi.
José Mourinho

Pozornost slovenske javnosti bo najbolj uprta v skupino G, ki svoje tekme začne v sredo, saj bo tam z Auxerrom igral tudi slovenski reprezentant Valter Birsa. A skupina ne bo zanimiva le za Slovence in Francoze, temveč najverjetneje za vso Evropo, ne nazadnje v njej poleg Auxerra nastopajo še nekdanji evropski prvaki Milan (prvi tekmec Auxerra), Real Madrid in Ajax. Medtem ko se pri Auxerru in Ajaxu, ki je v tem tekmovanju nazadnje slavil leta 1995, zavedajo, da bodo le stežka prišli iz skupine, pa so bolj samozavestni pri Milanu z novima okrepitvama Robinhom in Zlatanom Ibrahimovićem ter predvsem pri madridskem Realu, ki se je najbolj okrepil na trenerski klopi. Vajeti je prevzel jezikavi in kontroverzni Portugalec José Mourinho, lani zmagovalec z Interjem, še prej pa s Portom.

Slovenski tudi sodnik: Skomina na Bernabeuu!
Velika čast in hkrati tudi odgovornost je doletela najboljšega slovenskega sodnika Damirja Skomino. Primorec bo namreč kot glavni sodnik vodil tekmo Real Madrid – Ajax. Španci že govorijo, da bo sodil – Slovak!

"To je tekmovanje vseh tekmovanj. Ni samo najpomembnejše, temveč tudi najprestižnejše, ugledno. Le nekaj trenerjev je z dvema kluboma osvojilo naslov prvaka tega tekmovanja. Moja velika ambicija pa je postati prvi trener, ki bo naslov osvojil s tremi različnimi klubi," je za spletno stran Evropske nogometne zveze dejal Mourinho, ki ima v Madridu na voljo vse pogoje, da to uresniči. A slej ko prej se bo Mourinhova četica srečala tudi s prvim favoritom tekmovanja Barcelono, zmagovalko iz sezone 2008/09, ki ima v letošnji sezoni za nameček še zelo lahko skupino, ter s Chelseajem, ki ga mnogi vidijo tako kot angleškega kot tudi evropskega prvaka.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za Chelsea je zmaga v Ligi prvakov enako pomembna kot zmaga v domačem prvenstvu.
Carlo Ancelotti
"Za Chelsea je zmaga v Ligi prvakov enako pomembna kot zmaga v domačem prvenstvu. Lani smo doma svojo nalogo uresničili, bilo pa bi lepo, če bi v tej sezoni zmagali tudi v Evropi, saj bi krono na uspešno sezono tako postavili prav na Wembleyju, kjer bo finale," pravi trener londonskega moštva Carlo Ancelotti. Na stavnicah visoko kotirajo še Manchester United, Inter, Bayern, Arsenal in AC Milan. Skupinski del tekmovanja bo trajal do osmega decembra. Osmina finala bo na sporedu februarja in marca prihodnje leto, četrtfinale in polfinale bo aprila in maja, finale pa 28. maja na Wembleyju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.