Šport > Nogomet
18 ogledov

Skomina med 12 sodniki Eura 2012!

Damir Skomina Dejan Mezga Marcos Tavares Nejc Potokar Dalibor Radujko izključite Nik Rovan
Slovenski nogometni sodnik Damir Skomina se je v torek znašel na seznamu 12 delilcev pravice, ki jih je Evropska nogometna zveza (Uefa) izbrala za sojenje tekem na prihajajočem Euru 2012. Za Koprčana bo to prvo člansko prvenstvo, potem ko je pred leti že sodil finale mladinskega EP.

Na seznamu se je poleg Damirja Skomine znašel tudi angleški sodnik Howard Webb, ki je sodil kontroverzno finale lanskoletnega svetovnega prvenstva v Južni Afriki, kjer je ekipama Nizozemske in Španije pokazal 14 rumenih kartonov. Najbolj znano ime, ki ga ni na spisku za Euro 2012, je Franck de Bleeckere. Petinštiridesetletni Belgijec se je namreč med tednom upokojil.

Sodnikom bosta na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini prvič pomagala tudi peti in šesti sodnik ob obeh golih, kar je zdaj že standarden pojav na vseh Uefinih tekmah.

Seznam 12 sodnikov: Cüneyt Çakır (Turčija), Jonas Eriksson (Švedska), Viktor Kassai (Madžarska), Bjorn Kuipers (Nizozemska), Stephane Lannoy (Francija), Pedro Proenca (Portugalska), Nicola Rizzoli (Italija), Damir Skomina (Slovenija), Wolfgang Stark (Nemčija), Craig Thomson (Škotska), Carlos Velasco Carballo (Španija) in Howard Webb (Anglija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.