Šport > Nogomet
10 ogledov

Škoti še enkrat predobri

Žurnal24 main
Slovenski nogometaši do 21 let so v 7. kolu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2009 v Falkirku izgubila proti škotskim vrstnikom z 1:3. Za Slovenijo je zadel Tim Matavž.
 

Kvalifikacije za EP (U-21), 7. kolo

Škotska : Slovenija 3:1 (2:0)

Slovenski nogometni upi so na Škotsko odpotovali predvsem z željo po maščevanju za boleč proti Škotom v Novi Gorici (0:4), saj so možnosti za napredovanje že davno zapravili. Slovenija bo zadnjo tekmo kvalifikacij igrala v torek. Njen tekmec v Velenju bo Finska.

Toda Škoti, ki se še borijo za prvo mesto v skupini, so takoj postavili stvari na pričakovano mesto in že v prvi minuti dosegli zadetek. Po hitro izgubljeni žogi slovenskih vezistov in globinski podaji je gol dosegel prvi zvezdnik škotske ekipe Steven Fletcher. Slovenski selektor Tomaž Kavčič je moral že v 32. minuti Matjažem Rozmanom zamenjati poškodovanega vratarja Jana Koprivca. Slovenci so imeli v prvem delu dve lepi priložnosti za izenačenje, a jih Nejc Pečnik s prostega strela in Etien Velikonja, nista pretvorila v zadetek. Zato pa je bil po prostem strelu na drugi strani bolj natančen Garry Kenneth. Najprej je z glavo zatresel vratnico, nato pa odbito žogo pospravil v slovensko mrežo.

Že po devetih minutah drugega polčasa pa je Tim Matavž poskrbel tudi za slovensko veselje. Mitja Viler je 30 metrov od škotskega gola odvzel žogo tekmecem in lepo podal v kazenski prostor do Matavža, ki je z 12 metrov s strelom po tleh ukanil škotskega vratarja. Toda kmalu je spet "udaril" razpoloženi Fletcher. Slovenski branilci so v 64. minuti nanj pozabili, tako da je imel pri strelu z glavo veliko prostora, kar je izkoristil za svoj drugi zadetek na tekmi in postavil končnih 3:1. V 90. minuti je Tadej Apatič zakrivil še precej dvomljivo enajstmetrovko, ki pa jo je izjemno slabo izvedel Charlie Mulgrew, tako da Rozman ni imel pretežkega dela.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.