Šport > Nogomet
14 ogledov

Škotski nogomet je umrl

Ally McCoist Reuters
Trener Glasgow Rangers Ally McCoist po izpadu proti Mariboru ni skrival razočaranja. "To je najnižja točka, kar pomnim," je dejal nekdaj odlični strelec, ki pa kljub temu v prihodnost gleda precej optimistično.

Pred začetkom prve tekme zadnjega kola kvalifikacij za Evropsko ligo proti Mariboru verjetno niti najbolj pesimistični navijači Glasgow Rangers niso pomislili, da se bo letošnja pot njihovega kluba končala že 25. avgusta. Po zadetku Juanme Ortiza v prvem polčasu prve tekme pa so se mnogi navijači škotskih prvakov že videli v skupinskem delu Evropske lige. A to je bil še enkrat več račun brez krčmarja. Mariborčani so dobili prvo tekmo z 2:1, na povratni pa odigrali izkušeno in borbeno ter si z izidom 1:1 po 12 letih znova zagotovili jesen v Evropi. Škoti so padli na kolena. V 56 letih evropskega klubskega tekmovanja so prvič že pred koncem avgusta iz evropskega tekmovanja izpadli prav vsi škotski klubi (napredovanje v skupinski del EL si nista zagotovila niti Celtic niti Hearts).

"To je najnižja točka, kar pomnim. Zelo, zelo smo razočarani," je po srečanju dejal Ally McCoist in dodal: "Igralcem ne morem zameriti ničesar. Vse so dali od sebe." Škotski trener je prepričan, da so napredovanje izgubili že v drugem polčasu prve tekme v Mariboru: "Ustvarili smo si dovolj priložnosti, da bi lahko dobili več kot le eno tekmo, toda če jih ne izkoristiš, se ti to lahko maščuje. Menim, da smo Evropsko ligo izgubili v drugem polčasu na tekmi v Mariboru. Ni pomembno, ali mislim, da smo si izpad zaslužili, kajti izpadli smo. In to je zdaj stvarnost, s katero bomo morali shajati."

Kljub hudemu udarcu za klub pa McCoist že gleda v prihodnost. Nenazadnje mu kaj drugega niti ne preostane. "Ni časa, da bi se smilili sami sebi, saj nas že v nedeljo čaka pomembna tekma proti Aberdeenu in zato se moramo pobrati," je dejal McCosit, ki je prepričan, da se bo sloviti klub iz Ibroxa kmalu vrnil na pota stare slave: "Res smo zelo, zelo razočarani, toda udarili bomo nazaj. Verjemite mi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.