Šport > Nogomet
426 ogledov

Skrbi naraščajo: preveč ljudi, preveč alkohola

Novice: Skrbi naraščajo: preveč ljudi, preveč alkohola - Navijači Profimedia
Na prizorišču finala lige evropa so policisti pridržali pet navijačev Frankfurta.

Policija v Sevilli je danes priprla peterico navijačev nemškega Eintracht Frankfurta, ki so v Andaluzijo pripotovali na večerni finale evropske lige v nogometu proti Glasgow Rangers. Policija je sporočila, da je bila peterica del 200-glave množice nemških navijačev, ki so ponoči v bližini slavne katedrale napadli privržence škotskega kluba.

Navijači so šli še korak dlje in so se z baklami, steklenicami, mizami in stoli v centru mesta lotili tudi policistov, ki so prihiteli pomiriti položaj.

Policija je v stopnji dodatne pripravljenosti, njen vodja Juan Carlos Castro pa je že v torek opozoril "na možne resne težave z navijači". V Sevilli pričakujejo danes 150.000 navijačev iz obeh držav, kar 100.000 iz Škotske. "Te številke so pošastne," je dejal Carlos, ki dodaja, da je to preveč ljudi, s preveč alkohola.

Večina med njimi seveda nima vstopnice za finale, zato je za varovanje tekme in mesta vpoklicanih kar 5500 policistov. Castro trdi, da bo to za policijo "najtežja tekma zadnjih let".

In še številke. Vsak od obeh klubov je za svoje navijače prejel po 10.000 vstopnic. Prostora na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan je skupaj za 44.000 gledalcev. Večina navijačev bo finale zato spremljala v mestu na posebnih lokacijah s prenosom na velikih zaslonih ali pa po gostilnah.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.