Šport > Nogomet
19 ogledov

Skrivalnice v Firencah

 čeferin zavrl Saša Despot
Po dogodkih v Italiji in molku večine slovenskih reprezentantov na čelu s kapetanom Robertom Korenom je na potezi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin.

Skupno tisoč kilometrov so do prestolnice Toskane in nazaj prepotovali slovenski navijači, novinarji in ostali nogometni navdušenci, ki so po porazu proti Italiji (0:1), ne prvič, zaman čakali na pogovor z večino reprezentantov. Neprofesionalen odnos igralcev zdaj v akcijo sili predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina.

Pred tekmo 15 stavkov

Predsednik se uradno še ni opredelil do dogodkov v Firencah, je pa v zakulisju že udaril po mizi, saj naj bi ga zmotile kritike nogometašev na račun stožiške publike po tekmi z Belgijo. Tudi pod stadionom Artemio Franchi se je potrdilo, da so slovenski reprezentanti, podobno kot nekateri njihovi kolegi iz Afrike, postali "šerifi" lastne reprezentance. Nič krivi, nič dolžni sekretar reprezentance Boštjan Gasser je moral tik pred odhodom avtobusa na protest slovenskih novinarjev pripeljati še manj krivega Dareta Vršiča, ki je poleg Marka Šulerja, Zlatka Dedića in Jasmina Handanovića spregovoril pred mediji. 

Spomnimo: pred tekmo, bojda eno najpomembnejših v zadnjih letih, se je morala vesoljna Slovenija zadovoljiti s točno 15 stavki Bojana Jokića. "Takšna sta pri nas (Antonio) Cassano in (Mario) Balotelli!" sta po razlagi torkovih dogodkov prikimala italijanska novinarja. Skozi tako imenovano mix cono so se kljub vsemu potrpežljivo sprehodili zvezdniki svetovnega kova, kot so Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini in Giampaolo Pazzini, medtem ko velike večine Slovencev sploh ni bilo na spregled.  Pri Žurnalu smo že poročali, da je izogibanje mix coni kršenje pravilnika Evropske nogometne zveze (Uefa), igralci pa lahko v vsakem primeru intervju tudi zavrnejo. 500 kilometrov od doma slovenski mediji niso dobili niti zavrnitve, videli pa so skrivalnice. Kdo miži?

Komentarjev 1
  • 1111 10:59 08.september 2011.

    ...že vsak vidi, da je nekaj hudo narobe in vsak cajt bo balonček poču...torej, a bo dal kdo pojasnilo kaj dogaja???