Šport > Nogomet
23 ogledov

Skrivnost pojasnjena

ed syers twitter Reševalni pas/Twitter
Skrivnost neznanega fanta, ki je na tekmo Premier League med Newcastlom in Arsenalom prinesel ''joystick'' igralne konzole Xbox, je dobila svoj epilog.

Družabna omrežja je po tekmi angleškega prvenstva preplavila fotografija navijača, ki je s seboj prinesel nenavaden rekvizit. Nekateri so namigovali, da je želel izkusiti najbolj realistično obliko priljubljene igre Fifa, vendar se je izkazalo, da temu ni bilo tako.

Obiskovalec tekme, ki je bil identificiran kot Ed Syers, je uslužbenec podjetja ChyronHego, z nenavadnim pripomočkom pa je zbiral informacije o posesti žoge in drugih statističnih podatkih, ki jih je nato posredoval podjetju Opta Sports.

David Eccles, vodja programa pri ChyronHego, je za The Independent pojasnil: ''Zbiramo podatke o igralcih in sodnikih, kot je na primer pretečena razdalja, hitrost igralcev, itd. Prav tako zbiramo podatke o posesti žoge, čemur služi Xboxov kontrolnik. Vemo, kje na igrišču se nahaja katerikoli nogometaš 25-krat na sekundo,'' je povedal Eccles.

''ChyronHego v sodelovanju z Opto zagotavlja podatke za Premier League. Skrbimo za vse tehnične podatke, ki jih spremljate po televiziji, v časopisu, na radiu. Naši podatki so povsod, samo ljudje ne vedo, da so naši,'' je dodal Eccles.

Syers ni vedel, da bo njegova fotografija vzbudila toliko pozornosti. ''Šokiralo me je, ko si je prijatelj ogledoval svoj Twitter račun in se je pojavila moja fotografija. Kmalu mi je telefon pričel neprestano zvoniti, vendar sem bil preveč osredotočen na tekmo. Richard Mason, ki je posnel fotografijo, se mi je med polčasom opravičil. Ni vedel, da se bo tako razširila'' je povedal Syers.

''Ljudem, ki ne vedo, kaj počnem, se zdi čudno. V bistvu je zelo zabavno. Koliko ljudi lahko reče, da v službi gleda tekme Premier League?'' je sklenil mladenič.

Komentarjev 1
  • kontrahan 13:20 31.avgust 2015.

    Ja,ja ziher zbiral podatke. Po moje je usmerjal žogo za svoj klub ha ha ha