Šport > Nogomet
27 ogledov

Škrti Benzema: za babico preveč tudi 1.500 €

Karim Benzema Reuters
Realov napadalec Karim Benzema preživlja najboljšo sezono pri kraljevem klubu, kjer je v letošnji sezoni že dosegel zase rekordnih 27 zadetkov. Francoskemu nogometašu arabskih korenin pa gre malce slabše v zasebnem življenju, saj je sprt z delom svojega sorodstva, svoji babici pa ne želi plačati niti 1.500 evrov preživnine.

Karim Benzema je v letošnji sezoni pri Realu Madridu končno začel upravičevati več kot 35-milijonsko naložbo belega baleta, ki ga je iz Lyona pred leti pripeljal kot velikega talenta, ki pa je na Santiagu Bernabéu zasijal le na redkih tekmah. Njegov "dvojček" na tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Apoelu Nikoziji je pomenil rekordni dosežek po prihodu iz Francije, saj je na Cipru zabil že 26. in 27. gol sezone, kar je manj le od prvega strelca kluba Cristiana Ronalda. A v zasebnem življenju mu ne gre vse kot po maslu.

• Real z nogo in pol že v polfinalu
• Mourinho: "Inter? Vrnitev domov vedno možna!"

Benzema, po rodu Alžirec, je po poročanju tednika Vsd sprt z delom svoje družine, med katerimi sta tudi teta in invalidna sestrična. Sodni spor izvira iz preživnine, ki bi jo moral Benzema plačevati za revno babico – gre za 1.500 evrov –, a o čem takem francoski reprezentant ne želi niti slišati. Njegova babica Yamina Benhattab Haddou naj bi sicer aktivno sodelovala pri njegovem odraščanju, sodišče v Lyonu pa je k plačevanju preživnine pozvalo tudi ostale sorodnike.

Družina nima za hrano

Benzema, ki naj bi pri Realu služil okrog 700 tisoč evrov mesečne plače, sicer priznava, da je delno odgovoren za plačevanje preživnine, ne strinja pa se s tem, da bi jo moral plačevati samo on. "Celo sodnik je bil šokiran. Tožil je še svojo sestrično, kakšna sramota!" je jezna njegova teta Helene. "Karim daje denar organizaciji Restos du coeur (organizacija za revne in lačne, op. a.), medtem ko se mora del njegove družine prehranjevati prav tam."

Komentarjev 1
  • MK 08:31 30.marec 2012.

    je...ga! On zasluži on lahko meče med folk če hoče in ni mu treba plačevati če noče.